måndag 8 december 2014

Malmö skall försvara sin serieledning.

Malmö behöll sin serieledning som bekant, tack vare att bandyklubben sent omsider slog Karlskrona. När Malmö skrinnar in på hemmaborgens is i morgon är det för att försvara en serieledning och inte för att jaga något annat lag alltså. En situation som inte varit så vanlig denna säsong, speciellt inte med tanke på målsättningen laget har. Nu har man dock chansen att bevisa att man är i toppen för att stanna. 

Almtuna har gjort en riktigt fin säsong hittills och är absolut med på den övre halvan av tabellen och vill säkert ha revansch för den förlust man bjöds på vid senaste besöket i Malmö. De senaste fem matcherna har Almtuna blivit ett varannandagslag. Om man fortsätter i samma mönster skall det bli seger imorgon då man blev tilltvålade av Västerås sist. Uppsalalaget har spelat in 6 poäng på de senaste fem matcherna med en målskillnad på 8-12

Malmö har som bekant fyra raka segrar nu och vill garanterat visa att det inte är en tillfällighet för sin hemmapublik. 12 inspelade poäng är över det förväntade snittet och fortsätter laget så här har man snart råd med någon förlust utan att bli straffad, precis som det skall vara för ett topplag. Målskillnaden senaste fem är 18-12 och sista matchen mot Asplöven var faktiskt en riktigt imponerande insats. Slarvet i egen zon var som bortblåst och koncentrationen var i det närmaste 100 % genom hela matchen. Den inbördes poängfördelningen är 4-2 i Malmöfavör, ett övertag jag anser bör vara utökat imorgon kväll.

Förändringar jämfört med förra matchen är att Tobias Ericsson antagligen kan spela igen, viktigt eftersom Skellefteå kallade tillbaka Anton Lindholm som gjort det bra under sina fem matcher. Det är lite tråkigt att det inte blir någon riktigt stabilitet i och med alla lån. Vi får hoppas att Sylvegård snart kan hitta någon permanent lösning som kan jobba med laget resterande del av säsongen. Möjligen är Mattias Persson frisk igen och med tanke på hur man jobbat hittills lär Jonas Gunnarsson få fortsätta tills han gör en lite sämre insats.

Vid seger imorgon kan Malmö dryga ut sin serieledning mot de närmaste konkurrenterna eftersom Mora och Karlskrona drabbar samman och man behåller garanterat serieledningen. Vid förlust kommer ett av dessa två lag gå om Malmö och ta tätplatsen. I skrivande stund är det sålt 4313 biljetter vilket inte är speciellt imponerande, laget skall givetvis ha mer stöd än så när de har en serieledning att försvara. Biljetterna ni behöver finns här, in och köp vet jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics