tisdag 2 december 2014

Nästa på tur, SSK

Knappt har man lugnat ner sig från gårdagens seger som ju satt allt för långt inne för att jag ska känna mig lugn och glad. Dock seger och tre viktiga poäng bärgades, men det är inget som man ska slå sig till ro och vara nöjda med så klart. Tre poäng, kväll efter kväll är vad som gäller. Åtminstone på hemmaplan är det en fullt rimlig målsättning.

Nästa lag som får äran att beträda isen i Malmö arena är alltså Södertälje SK. Ett lag som blandat och gett men inte riktig fått till det och är nu indragna i den absoluta bottenstriden i tabellen. 12 poäng bakom Malmö i en tabell som långsamt men säkert börjar dras ut lite mer är de givetvis desperata efter poäng. SSK är aningen mer effektiva än Malmö, vilket alla utom Timrå är, med 9,35% utdelning jämfört med Malmös magra 9,01%. Malmö å sin sida släpper fortsatt in minst mål i serien, 2,15 mål per match där SSK tvingas vittja nätet 2,74 gånger per match.

Förra mötet i Malmö slutade med en snöplig övertidsförlust efter att Malmö som oftast dominerat brutalt, men inte kunnat döda matchen. Så Malmö borde kunna trigga sig själva genom att kräva revansch på de bortslarvade två poängen där i mitten av september. Malmö har plockat 8 poäng senaste fem matcherna, vilket är något under målet på två poäng per match. Södertälje å sin sida är antagligen desperata efter poäng, de har bara plockat 3 poäng på sina fem senaste och det är också anledningen till att de slåss allra längst ner just nu.

Malmö målskillnad senaste fem matcherna är 15-12, medan Södertälje har 11-16. Inbördes målskillnad är 9-8 i Malmöfavör. Det är väldigt få spelare i Södertälje som klarar av att hålla en acceptabel +/- men det finns undantag och framför allt har man Robin Press. Backen som har gjort mer poäng än NÅGON spelare i Malmölaget kommer givetvis vara ett stort hot om man inte spelar koncentrerat i egen zon imorgon. Grundtipset måste givetvis vara att Malmö kommer gå segrande ur matchen, men det kommer krävas 100% fokus. Släpper man efter som mot Löven igår kommer garanterat SSK straffa hemmalaget betydligt hårdare än vad Löven orkade med.

Det finns nog en viss risk att både Nils Bergström och Sebastian Strandberg kommer saknas imorgon efter sina skador igår. Det ser jag dock inte som något som skall försvaga Malmö nämnvärt, faktum är att det kanske är bättre just nu att gå på lite mindre folk för att hålla intensiteten uppe bättre. Grundtipset från mig är att ingen av dessa båda spelar samt att Pontus Sjögren fortsätter i målet.

MrMadhawk har ett mycket förmånligt erbjudande med matchbiljetter för 75 kr, gå in på länken här. Välj sektion 3, 4, 8, 9, 12, 13, 18 eller 19. Skriv in lösenordet Otto och det ska vara klart. Ganska begränsat antal som ni förstår, skynda fynda!

Vill ni ha biljetter på andra sektioner ska ni hitta dem här. I skrivande stund (14:00) kommer man bara åt 75 kronors biljetterna, men det fixar säkert Ticnet till gissar jag. Kom igen nu Malmöbor, gå på hockey!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics