torsdag 11 december 2014

Oskarshamn tog andra raka och dödade Malmös svit.

IK Oskarshamn vs IF Malmö Redhawks 5-4 sd

Ja nytillskottet Janick Lehoux blev alltså spelklar och fick kliva in med Sebastian Strandberg och Henrik Hetta eftersom Frederik Storm stannat hemma av personliga skäl. Visst syntes det att han inte alls hade samma tempo i benen som sina lagkamrater, men hans spelskicklighet kompenserade väl för det i första perioden. Malmö spelade i stora drag väldigt stabilt om än lite väl försiktigt under de första 20 minuterna. Man bjöd på lite för mycket lägen i egen zon för min smak, även om utespelarna var riktigt bra på att styra och täcka bort skott. Dessvärre har Oskarshamn en riktigt stabil herre mellan stolparna i Gasper Kroselj som med tur, hjälp och skicklighet såg till att Malmö inte fick utdelning på något av sina fina lägen. När Malmö åkte på en mycket tveksam utvisning där Tony Romano och en IKO-spelare åker ihop lyckas man också spela riktigt bra boxplay. Med 30 sekunder kvar av detta får David Rodman på ett skott som Jonas Gunnarsson inte hinner plocka. Kanske borde han gjort det, då sikten var helt fri. Men det var ett snabbt skott, så det fanns inte mycket tid att reagera på. Jag skulle säg att det var Oskarshamns desperation som gav betalt, Malmö var lite för bekväma och segermätta tyckte jag att det såg ut som åtminstone.

Malmö kom faktiskt ut och inledde andra perioden betydligt sämre. Man skapade två helt rena lägen tack vare rejäla passningar men Oskarshamn tog ganska omgående tag i taktpinnen och känslan var att 2-0 var betydligt närmre än 1-1 under en ganska lång stund. Malmö fick dessutom klara sig utan Mathias Tjärnqvist som utgått med skada. Dock var Malmö fortsatt bra med i defensiven och täckte bort många skott, samtidigt som Oskarshamn helt missade målet i många ruskigt fina lägen framför Gunnarsson. Allt eftersom perioden gick kändes det mer och mer som "en sådan kväll", det gick liksom inte. Kroselj plockade precis allt som kom emot honom och jag var rädd att det skulle bli frustrerat i bortalaget. Men när Malmö fick sitt första pp efter drygt 13 minuter fick man snurr på grejerna och hålla pucken lite mer. Tiden räckte inte till men just när Oskarshamn blev fulltaliga fick Malmö till ett riktigt snyggt spel. Yehoux till Joey Tenute till Björn Svensson som bara behövde stöta pucken i öppet mål. Ett otroligt viktigt mål som väckte Malmö rejält och de började trumma på. Helt följdriktigt kom även 2-1 till bortalaget mindre än två minuter senare. Ännu en gång regisserat av Tenute som såg i ögonvrån att en medspelare gick på mål, denne medspelare heter Jens Jakobs och även han kan styra pucken i helt öppet mål. Dessvärre får hemmalaget till en kvittering med drygt en halv minut kvar. Pucken studsat i kortsargen och Luca Caputi hittar ett hål vid Gunnarssons stolpe. 2-2 känns ändå rättvist, Malmö skulle behöva höja sig något snäpp och vara lite mer koncentrerade i tredje perioden.

Istället blir det full hejbaberiba i tredje perioden och allt skulle visa sig gå in. IKO tar tillbaka ledningen i pp inledningsvis. Därefter skapar Malmö en del lägen samtidigt som hemmalaget tillåter sig att bränna sjuka lägen samt en straff som är riktigt dåligt lagd. Istället går Malmö omgående upp och kvitterar på Kroseljs enda misstag ikväll. Men drygt en minut efter bjuder Gunnarsson tillbaka och släpper in en billig puck vid stolpen han håller. Men ännu ett pp för Malmö gör att matchen kan kvitteras igen genom Nicklas Jadeland och här började det bli tydligt att Oskarshamn var riktigt desperata allt medan Malmö verkade less på matchen i stort. Fullt förståeligt, det var längesedan laget gjorde så pass mycket misstag i en match som ikväll. Men 4-4 står sig tiden ut och i förlängningen dröjer det bara drygt en minut innan Oskarshamn som därmed sopade bort Malmös segersvit samt tog poäng även i tredje matchen lagen emellan. 6-3 i IKO-favör nu vilket inte är speciellt smickrande för Malmö kanske. Skotten vinner Malmö med 38-22 men då ska vi vet att Malmö täckte bort många skott och IKO missade sjuka lägen helt. Det var jämnare än så utan tvekan.

Nej, om Malmö kände sig lite nöjda och glada är det dags att glömma det nu. Jag tror också att tränarna kommer påminna ganska tydligt om att det inte går att bjuda så hejvilt som ikväll. Nu gick övriga resultat så pass med Malmö att serieledningen är intakt och med största sannolikhet kommer vara det även efter nästa match oavsett om man kammar noll. Men inte skall Malmö starta någon förlustsvit utan med högre skärpa i defensiven och mer gediget jobb över 60 minuter skall givetvis en ny segersvit helst inledas mot Timrå på lördag. Den matchen blir lustigt nog ännu en serieledare mot seriejumbo-match då Timrå tog över Oskarshamns mindre smickrande placering ikväll. I skrivande stund är det sålt 4863 biljetter, in och köp för att stötta Malmö i jakten på att starta en ny segersvit. Yehoux gör för övrigt en helt ok match med tanke på att det var hans första för hela säsongen. Gunnarsson gör en ganska svag match för första gången sedan han tog över spaden denna omgång. Byte till Pontus Sjögren på lördag? Tja, det känns inte speciellt långsökt åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics