onsdag 10 december 2014

Serieledande Malmö ställs mot jumbon.

Det var en fantastik seger igår, allt fungerade och gick Malmös väg. Så kommer det givetvis inte se ut varje kväll, men det är otroligt roligt när det händer. Det blir hur som helst inget långvarigt firande redan idag måste laget förbereda sig på nästa batalj imorgon. Det blir lite av en ångestmatch, för motståndarlaget. IK Oskarshamn har haft motvind mest hela säsongen och aldrig riktigt lyft. Men mot Malmö har de faktiskt plockat 4 av 6 poäng och spelade 3-0 nere i Malmö arena. Så Malmö är lite av ett favoritlag för smålänningarna kan man säga, vilket får sägas vara det enda som pekar på att seriejumbon skall slå serieledaren.

Oskarshamn har bara tagit en ynka liten poäng senaste fem matcherna, vilket skall jämföras med Malmös 15 av 15 möjliga. Men det gör också att Oskarshamn kommer närmre och närmare en seger samtidigt som Malmö kommer närmre och närmre en förlust. Det skiljer nu 20 poäng mellan lagen och med tanke på att senaste fem omgångarna gett en skillnad på 14 poäng förstår ni hur snabbt det kan gå. Från 6 poängs skillnad till 20 på fem omgångar. Oskarshamn är alltså i desperat behov av poäng och mot Malmö har de givetvis en bra känsla, de vet att de kan slå och plocka poäng av Malmö vilket de gjort i båda mötena som sagt.

Malmö å sin sida har fortsatt en serieledning att försvara, kommande omgång finns det bara ett lag som kan överta den positionen. Ja två i teorin men att Mora skulle äta in 25 mål på en omgång finns givetvis inte. Karlskrona däremot får vi nog räkna med slår Björklöven och kommer landa på 58 poäng. Så Malmö behöver minst en poäng och två för att vara helt säkra på att behålla ledningen en omgång till. Men givetvis skall Malmö gå för tre. Eftersom man inte lyckats slå Oskarshamn efter 60 minuter en enda gång denna säsong är det verkligen hög tid. Kan man spela som mot Asplöven borta, är nog chansen ganska stor att man lyckas.

I skrivande stund är inte Yanick Lehoux spelklar så mycket tyder på att det blir samma lag som igår mot Almtuna. Varken Nils Bergström eller Tobias Ericsson lär finnas med, Bergström kommer vara borta samtliga matcher fram till jul åtminstone. Oskarshamn får klara sig utan Evan McGrath som är avstängd. Jag tycker nog att oddset på en tvåa är ganska frestande med tanke på lagens respektive form.

Odds från Unibet
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks

1: 3,85    X: 4,10    2: 1,75

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics