måndag 15 december 2014

Slaget om Skåne del tre står för dörren.

Imorgon är det ingen vanlig dag, det är derbydag och dessutom ”julavslutning” för Malmö. Det väntar hela elva dagars julledighet för laget så det finns absolut inga som helst ursäkter för att inte tömma precis 100 % av det man har imorgon. Det hade varit enkelt att säga att Malmö skall spela som i första perioden senast i 60 minuter, det kommer antagligen inte funka mot en formtoppad bandyklubb. Däremot kan Malmö gott spela så som man gjorde i bortamatchen mot Asplöven den 5 december, en mycket väl genomförd bortamatch i en erkänt svår arena.
Bandyklubben, också känd som Rögle BK, är inne i en riktigt fin formtopp. Det är lagens tredje möte i denna upplaga av Hockeyallsvenskan och hittills har poängen fördelats helt jämnt. Vars en hemmaseger har det blivit. Det har varit relativt målsnålt i de båda tidigare mötena och målskillnaden internt är 5-4 i Malmöfavör.

Bandyklubben har de senaste fem matcherna plockat 8 av 15 poäng, men man har vunnit viktiga matcher mot Mora (övertid) och Karlskrona. Det är dessutom sannolikt att de höjer sig ännu något snäpp mot just Malmö medan det finns en viss risk (som ofta på senare år) att gemene spelare i Malmö inte ser motståndet som något särskilt speciellt. Killarna med Malmöbakgrund gör det så klart, men de övriga har säkert inga speciella känslor gällande bandyklubben. Rögles ”generalrepetition” inför derbyt blev en kross av AIK med 5-2, så vi kan konstatera att grönvita laget är redo för batalj. Rögles målskillnad över de senaste fem matcherna är 15-14, ett hyggligt målglatt lag just nu alltså.

Malmö har som bekant en ännu bättre formtopp och har plockat 13 av 15 möjliga poäng senaste fem matcherna med en målskillnad på 22- 12. Så, Malmös svårighet att göra mål har för stunden gått över ganska rejält och samtidigt är man hyggligt nära målet att släppa in max två mål per match. De senaste två matcherna har annars varit aningen svajiga som ni säkert minns. Defensivt var det inte smickrande uppe i Oskarshamn och andra perioden mot Timrå var som ett dåligt skämt. Det kommer garanterat inte finnas utrymme för den typen av lyx, att bara spela ishockey i två perioder, imorgon. Av hävd kommer också Malmö möta ett galet taggat motstånd imorgon. Det gäller att räkna, räkna rätt, vara fokuserade och INTE tappa humöret och ge bandy onödig tid i pp.

Upplägget för Malmö är annars ganska mysigt, man kan inte tappa serieledningen oavsett utgång. Alltså behöver man inte känna några onödiga nerver för att förlora något. Man ska kunna uppträda lugnt, disciplinerat och tryggt i sitt eget spel. Kan man behålla den koncentrationen och inte påverkas av faktorer utifrån (publik, glappkäftade motståndare och dylikt) finns det mycket goda förutsättningar för poäng med hem till Malmö. Laget kommer med stor sannolikhet se ut som mot Timrå, om inget händer under det dryga dygn som återstår. Det betyder att Jonas Gunnarsson får spela sitt första Skånederby och det blir en utmaning om något givetvis.

Senaste matchen gick mitt tips på Malmöseger hem och imorgon måste jag nog säga att tippa kryss är väldigt frestande. Det brukar i och för sig inte bli oavgjort speciellt ofta lagen emellan, men likafullt är det frestande att försöka sig på ett kryss. Det är annars bra odds på både etta och tvåa och som alltid är derby galet svåra att tippa. Allt kan hända och ibland händer verkligen allt också. Vem minns inte David Liffiton vs Almen Bibic, om ingen annan så minns Bibic det. Eller Jesper Damgaard som gör hattrick mot bandy i det första derbyt i Malmö arena, bara en sådan sak. Nåväl, oddsen här under som vanligt. Nu taggar vi och nu taggar laget för en av säsongens viktigaste matcher, nedräkningen till del tre av slaget om Skåne kan börja!

Odds från Unibet
Rögle Bandyklubb - IF Malmö Redhawks

1: 2,45    X: 3,90    2: 2,45

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics