fredag 26 december 2014

Slut på julmyset, tuff mellandagsmatch väntar Malmö.

Så är det slut på mysandet för spelare och ledare i IF Malmö Redhawks. Några dagar av stiltje och familjemys, eller vad man nu ägnat sig åt, skall bytas mot en stentuff mellandags match i Mora. Malmö har gjort bort de båda hemmamötena mot dalmasarna med facit 3-3 i poängfördelning och 7-5 i målskillnad. Inte riktigt vad man önskat sig givetvis och man bör nog försöka plocka tre poäng totalt på de två bortamatcherna, åtminstone. Varför inte börja i morgon för att slippa det oket på sina axlar?

Mora har har tappat betänkligt de senaste fem matcherna och har bara plockat 4 av 15 poäng. Som ni förstår kommer det garanterat inte saknas någon som helst glöd i hemmalaget imorgon. Man behöver plocka tre poäng och man behöver plocka tre poäng nu efter fyra raka förluster. Åtminstone behöver man det om man har tänkt sig att slåss på allvar om topp två placeringar.

Malmö kan känna sig aningen mer avslappnade, men är inte i desperat behov av poäng efter 12 av 15 poäng inspelade på senaste fem matcherna. Man innehar serieledningen med 5 poängs marginal ner till tvåan Karlskrona och känner sig antagligen väldigt bekväma i sin situation. Däremot vill man förhoppningsvis ha revansch för de 3 tappade poängen på hemmais samt givetvis, en vilja att vinna varenda match man spelar.

Mora brukar kunna bjuda Malmö på rejäla åkturer och att komma in med halvhjärtad inställning kommer inte fungera, imorgon heller. Tror dessutom, mellandagar till trots, att Malmö är ganska spelsugna. Det har inte varit ett långt uppehåll, men det skulle kunna vara en del ringrost från båda lagen. Något som kanske öppnar upp spelet lite mer än vad tränare önskar, åtminstone inledningsvis. Det kommer i så fall ställa lite högre krav på målvakten i framför allt Malmö som i normala fall får många skott täckta. Det kommer absolut bli Jonas Gunnarsson som vaktar kassen imorgon då Pontus Sjögren är sjuk, enligt officiella hemsidan. Om det verkligen är så, kan man aldrig vara säker på. Colin Stuart var också "sjuk" just innan han försvann men i Sjögrens fall tror jag nog ändå att sjukdom kan vara hela sanningen. Jesper Williamsson har också försvunnit hem till HV71 och han tillförde i ärlighetens namn inte speciellt mycket i Malmö ändå.

Oddsen på matchen är riktigt trevliga, jag är av hävd fullständig motståndare till att spela mot Malmö. Men det går inte att gnälla på 2,8 gånger pengarna på en etta, som inte på något sätt känns orealistiskt. Jag tror att det blir en tuff kamp men att Malmö åtminstone får med sig poäng från Mora, jag hoppas innerligt på alla tre och jag tycker absolut att man ska kunna fixa det. Däremot är det som sagt sällan lättspelat där uppe och det kommer det med största sannolikhet inte heller vara vara imorgon. Matchen visas på Viasat, om ni inte har planerat att ta en liten jultripp till Dalarna.

Odds från Unibet
Mora IK - IF Malmö Redhawks

1: 2,80    X: 3,95    2: 2,15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics