måndag 8 december 2014

Yanick Lehoux är klar för Malmö, på riktigt.

Så har då äntligen Sylvegård hittat sin ”spets” som han jagat med ljus och lykta och det blir 32-årige anfallaren Yanick Lehoux som ansluter till laget, på riktigt. Han har tidigare spelat för Södertälje i SHL samt i några andra ligor i Europa, senast i DEL för Adler Mannheim. Högerskytt som med statistiken som måttstock verkade kunna ha gjort sina poäng. Ja det är ett litet men som måste in här i och för sig, han har nämligen inte spelat några matcher sedan förra säsongen. Så oavsett vad han har gjort förut, måste man givetvis betrakta honom som en chansning jämfört med att ta in någon som är varm i kläderna om vi säger så.

Sylvegård har säkert fått referenser på honom osv, men det ska spelas på isen också. Någonting säger mig att han kommer få det tufft åtminstone inledningsvis att hänga med i tempot Malmö vill spela i. Detta är givetvis rena spekulationer från min sida, men det är stor skillnad på att träna på egen hand för att hålla uppe flåset och att spela i skarpt läge. Det är ingen kärnfysik som krävs för att förstå det. Men, om han nu har en gudabenådad spelförståelse och ett skott som hittar mål. Då kan han så klart komma undan med något lägre fart, annars hade inte Robert Burakovsky kunnat hålla på så länge som han gjorde. Han är hur som helst på plats i Malmö och lär säkert få spela i morgon, min inställning är ”försiktigt negativ” precis som jag var med Mathias Tjärnkqvist. Hoppas verkligen på svar på tal även i Lehoux fall.

---

Samtidigt lånar Malmö in Jesper Williamsson, 24-årig back från HV71. Skall spela med Malmö de här sista matcherna fram tills juluppehållet. Williamsson har aldrig riktigt lyckats med att ta en ordinarie tröja i HV. Enda säsongen han inte varit utlånad till Hockeyallsvenskan på senare år var förra säsongen. Nu är det alltså dags igen att ta klivet ner i några matcher. Alltid spännande att se vad lån kan tillföra. Tobias Ericsson får fortsatt vila eftersom han hade hjärnskakningslika symptom som det heter.

Så om inte kamp om fortsatt serieledning tilltalar tillräcklig för att se livehockey, kanske några spännande nyförvärv gör? In och köp biljetter som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics