fredag 30 januari 2015

Ännu en bortslarvad poäng mot ett genomblekt Almtuna.

Almtuna IS vs IF Malmö Redhawks 2-3 sd

Idag gjorde alltså Malmö klart med ytterligare två nyförvärv, Fabian Brunnström från Leksand och Christoffer Forsberg från Färjestad. Ingen av dem medverkade dock i kvällens viktiga match mot Almtuna. Ganska omgående kunde man se att det var två lag som är väldigt intresserade av att INTE gå bort sig. Båda lagen hade för kvällen nya målvakter och det var Jonas Johansson inlånad från Brynäs som presenterade sig först. En slarvig puckout efter bara 46 sekunder, men Malmös powerplay var ingenting att skriva hem om alls. Sen var det slarvigt och ostrukturerat spel, båda lagen hade stora svårigheter att hålla pucken inom laget någon längre stund. Två boxplay fick Malmö spela och det är något laget till fullo behärskar, Almtunas chanser var väldigt få. Dock hann Niko Hovinen presentera sig med en svettig räddning efter sidledsförflyttning. Någon minut senare fick han vittja nätet när han, aningen billigt säger jag, släpper in ett oskymt skott från tekningscirkeln. Otroligt välplacerat skott, men inte ett mål man ska släppa in i min bok. Kvitteringen kommer ganska snabbt emellertid, Frederik Storm bökar in en puck, ett mål som mycket väl beskriver första perioden som inte på något sätt höll någon högre kvalité.

Andra perioden, vad ska man säga om denna tragiska period? Malmö fick spela boxplay inledningsvis efter en mycket billig utvisning på Yanick Lehoux och klarar det med den äran igen. Därefter är det långsamt, slarvig och oändligt tråkigt spel vi får se utspela sig framför våra ögon. Dock är det Malmö som långsamt men säkert äter sig fram i förarsätet. Genom flera powerplay och genom att vara dryga och jobbiga för Almtuna som aldrig får vila sig. Malmö spelar ett med tiden ganska ok powerplay, Jens Olsson drar en handledare klockrent i kryssribban och till slut kommer det en utdelning. Eric Himelfarb spräcker sin målnolla i Malmö när han enkelt och behärskat lägger pucken i det övergivna krysset. Anledningen till att krysset är övergivet är en man som dock inte kommer få några poäng för målet. Björn Svensson går in mitt i ansiktet på Johansson som inte ser någonting förutom en stor vit ryggtavla. Säkert ett av Himelfarbs enklare mål i karriären. Efter målet kommer Malmö igång på allvar, efter drygt 36 minuter spelade av matchen. Slutet av perioden är en konstant press mot hemmamålet men med relativt få avslut. Det syntes dock att hemmaspelarna var slitna och lite skärrade. Dock bara ett måls underläge, skulle periodpausen gjuta mod i dem igen för att ta upp jakten?

Nej, Almtuna försöker men räcker alls inte till. Deras försök bryts sönder mördande effektivt av ett Malmö som för kvällen satsar det mesta i defensiven. Vid ett fåtal tillfällen fick deras förstakedja lite snurr men de farliga lägena lös med sin frånvaro. Malmö var igenom några gånger, bland annat flöt Storm rakt igenom men fick inte in pucken. Det mest spännande länge i perioden var när Hovinen skulle ut och passa pucken, men missar. Almtuna går på avslut och det är med en obehaglig mängd tur som finländaren reparerar sitt misstag. Sen var det givetvis spännande att se ett så pass skickligt lag som Malmö fullständigt slarva bort ett powerplay utan att ens få till något. Inte så lysande mot ett så pass tamt Almtunalag faktiskt. Problemet är alltså att Malmö inte gör mål, eller ens lägger ner speciellt mycket energi på att göra några heller faktiskt. Man spelar på säkerhet och tror att 2-1 är bra nog, men ett mål kan komma av en slump det vet vi. För det skall sägas direkt, att Almtuna verkligen inte gör sig förtjänta av några poäng. Inte alls att Malmö spelar speciellt bra heller, men dock betydligt bättre än vad Almtuna över huvud taget kan prestera ikväll. Hemmalaget chansar och plockar ut målvakten i slutet och där slutar dessvärre Hockeyallsvenskans livetjänst att fungera. Jag får vara nöjd med att jag slapp se den kvittering som Almtuna får in med en man mer. Sådana mål räknas också och ännu en match slarvar Malmö bort poäng, precis som var fallet konstant i inledningen av säsongen och senast mot Asplöven.

Dessbättre kan Jens Jakobs ge bonuspoängen till Malmö och skipar någon form av rättvisa ändå. Jag får väl säga att Almtunas poäng på något sätt är logisk eftersom Malmö inte gör vad som behövs för att säkra de tre poäng som hade varit rättvisa. Stora frågan, hur skötte sig Hovinen? Tja, han sattes inte på några seriösa prövningar. Han kändes stabil de få gånger han behövde ingripa. Första målet hade inte jag varit nöjd med om jag var han, men det var nära mål och ett utmärkt placerat skott. Jag fick, tack för det Hockeyallsvenskan live, inte se kvitteringen men enligt rapporter var han chanslös där. Alldeles för tidigt att säga något mer, men hans uppträdande (bortsett från självmålsförsöket) var åtminstone mycket mer avslappnat och lugnt än vad vi är vana vid. Inte alls många dåliga returer heller vilket vi också varit vana vid. Men, han måste sättas på rejälare prov än vad Almtuna mäktar med att erbjuda just nu.

Malmö får skicka en stor bukett till Oskarshamn som också kvitterade sent med dragen målvakt mot Västerås. Det är nämligen anledningen till att Malmö övertog serieledningen om än temporärt. För att behålla den efter att omgången spelats färdigt, krävs det att Karlskrona bara tar 1 poäng imorgon borta mot Mora. Större under har skett, men nej det känns väl inte speciellt troligt att Blekingegänget släpper efter nu. Malmös nästa uppgift blir att försöka fälla laget man borde skicka blommor åt, Oskarshamn. På tisdag, i Malmö arena och då måste det vara slut på bjudandet en gång för alla. Det återstår bara 8 omgångar och redan har allt för många poäng skänkts bort. Det måste vara slut, nu! Och ja, alla som kan måste vara där! Det är nu läktarfolket ska hjälpa Malmö, när det behövs som allra mest. Tisdag alltså, 19:00, biljetterna finns här. Nu sörjer vi den bortslarvade poängen och firar ett knappt dygn som serieledare, åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics