måndag 5 januari 2015

Ännu en seriefinal väntar Malmö.

Lika mycket som 2014 avslutades i dur inleddes 2015 i moll för Malmö. Dessutom inför storpublik, årets högsta i hela serien. Det finns ingen tid att sörja det som varit, för redan i morgon väntar seriefinal på hemmabana. Det är seriens i särklass mest formtoppade lag, BIK Karlskoga, som står på andra sidan isen. Med tio raka segrar, låt vara tre efter förlängning, har de spurtat upp i topp som en raket. Inbördes har lagen vunnit vars en hemmamatch och delar därmed lika på poängen hittills, 3-3. Men tack vare att Malmö körde över BIK i hemmamötet är målskillnaden 7-5 i Malmöfavör. Jag skulle vilja säga att det inte finns någonting som tyder på att morgondagens kamp blir lika enkel.

BIK Karlskoga har egentligen smugit med på ett väldigt stabilt sätt hela säsongen, lite under radarn när överraskningar som Mora och Vita Hästen stulit rubrikerna. Vilket av dessa tre lag som varit trygga och stabila över hela säsongen hittills är det dock inget snack om. Senaste fem matcherna har värmlänningarna mäktiga 14 av 15 möjliga poäng med målskillnaden 17-7. Senaste matchen mot Södertälje vände man och vann genom en mördande tredjeperiod som helt klart satte avtryck och höjde en del ögonbryn.

Malmö hade en grym form innan nyår men blev rejält nedplockade på jorden senast som vi alla minns. Inte att man gjorde en usel match, men ganska långt ifrån de insatser vi hade börjat vänja oss vid och därmed blev det en tråkig hemkomst för Johan Björk. Yanick Lehoux satte avtryck genom att bidra tungt i pp, men har i övrigt LÅNGT kvar till acceptabla nivåer på isen. Malmö har trots plumpen plockat 11 av 15 poäng senaste fem vilket är precis inom marginalen för de 2 poäng/match man bör ligga på. Målskillnaden är 15-10.

Som ni förstår känns det inte solklart att Malmö är favoriter här. Karlskoga har tveklöst bättre form, gör fler mål och släpper in färre. Jag tror absolut inte att en insats som mot Västerås kommer räcka till poäng för Malmö. Jag tror å andra sidan lika tydligt att om man spelar som borta mot Karlskrona kommer ganska säkert poäng hamna i Skåne, frågan är hur många? Förutsättningarna för en riktigt holmgång är betydligt bättre än inför Västeråsmatchen, så egentligen är morgondagens match värd en högre eller betydligt högre publiksiffra. Så verkar inte alls fallet bli vilket känns, dessvärre, både väntat och mycket tråkigt. 4879 biljetter är sålda just nu och det känns lite genant, när det är seriefinal på en ledig dag. Visst förlorade Malmö sist men förluster kommer och matchen var trots lite sämre spel helt klart underhållande och spännande. Malmö har förtjänat mycket mer publik, men att det är svårflörtat är inte någon nyhet på något sätt. Har du möjlighet imorgon tycker jag absolut att du ska köpa dig en plåt och hjälpa Malmö mot sin målsättning, det är nu stödet börjar bli rejält viktigt. Det återstår endast sju matcher för Malmö i Hockeyallsvenskan 2014/2015, morgondagens är helt klart en av de intressantaste av dessa.

Laget lär om inga sjukdomar ställer till det bli samma som sist, kanske att Tobias Ericsson kan få byta om då hans offensiva fördelar mycket väl skulle kunna behövas. Speciellt nu när man har fyra starka defensiva kort i Jeremias Augustin, Stefan Warg, David Liffiton och Björk. Någon gång snart MÅSTE även Pontus Sjögren luftas och varför inte imorgon mot tuffast tänkbara motstånd? Jonas Gunnarsson kändes aningen svajig mot Västerås och hade säkert mått bra av att inte känna sig för säker på sin plats. Men, grundtipset är ändå att samma lag som senast ställer upp. BIK Karlskoga har haft magsjuka i truppen så det är lite osäkert vilka som kan eller inte kan spela. Men, att spelare saknas i motståndarlaget är ingen fördel vad det tycks. Västerås hade en handfull borta senast och när Malmö vann uppe i Västerås var ett antal spelare borta hos hökarna.

Anmärkningsvärt nog är det sämre odds på hemmaseger imorgon jämfört med mot Västerås. Av någon anledning är alltså tron på Karlskoga längre än vad den var på Västerås, då är det ändå helt klart Karlskoga som är det bättre laget just nu. Till och med KLART starkare form än Västerås. Jag är säker på att det kommer bli en mycket tuffare match än senast lagen möttes i Malmö som sagt. Jag är också säker på att Karlskoga kommer slåss som trängda katter för att förlänga sin svit och därmed nästan äta upp Malmös försprång på 4 poäng. Malmö å sin sida vill inte förlora två raka på hemmais samtidigt som man vill utöka avståndet ner till Karlskoga. Upplägget är alltså fantastiskt och jag säger det igen. Är du i Malmö i morgon, gå på ishockey!

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - BIK Karlskoga

1: 1,60    X: 4,40    2: 4,50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics