onsdag 14 januari 2015

Björklövens sista chans att ta poäng mot Malmö.

Uppdaterad

Malmö gjorde senast två riktigt bra perioder vilket räckte mot ett ganska blekt AIK. Därmed tog Malmö sin första seger 2015 och om det var bra eller dåligt att det därefter blev ett uppehåll på fem matcher, får vi reda på i morgon. Malmö åker upp till Umeå för att möta sitt "favoritlag" denna säsong och ta sin fjärde raka seger mot dem. Björklöven är tveklöst mest i behov av poäng av de båda lagen, just under strecket till fortsatt spel. Malmö har som sagt vunnit samtliga tre möten med en målskillnad på 13-3 vilket är ovanligt stora siffror mot Björklöven.

Björklöven har blandat och gett under säsongen och parkerar som sagt just nu på nionde plats i tabellen, 1 poäng bakom Almtuna ovanför strecket. Det har varit lite oroligheter kring Löven på senare tid med slagsmål på träning och anklagelser om rasism på isen mot Greg Squires i Oskarshamn. Dessutom har man sin stora stjärna, hemmasonen Jon Palmebjörk skadad. Däremot har man plockat in Jesper Thörnberg under säsongen från Södertälje och han har gått riktigt bra i Löven. Senast igår gjorde man dessutom klart med Jack Combs från ECHL där han hann göra 56 poäng på 32 matcher. Han kommer dock inte vara klar för spel i matchen imorgon. Senaste fem matcherna har Löven plockat 7 poäng med målskillnaden 16-14. Man gör alltså hyggligt med mål, men släpper också in ganska mycket. Mest imponerande på senare tid är senaste matchen mot Västerås, där man vände 0-3 i tredje perioden till seger efter förlängning.

Malmös svacka bröts som sagt senast mot AIK. Det har rörts runt en hel del i kedjorna på slutet, samtidigt som Pontus Sjögren för tillfället har tagit platsen som spelande målvakt och gjort det bra de fem perioder han spelat. Mot AIK hade han nästan ingenting alls att göra i 45 minuter, riktigt jobbiga förutsättningar för en målvakt. Riktigt så mjuk resa lär inte vem än som får stå i Umeå få, Löven är ofta hemmastarka även om årets säsong inte direkt beskriver det så. Men det är klart, med den senaste hemmasegern i färskt minne lär de ha åtminstone en del självförtroende. Malmö är seriens bästa bortalag och har bara spelat fyra matcher på bortais där det inte blivit poäng. Senaste fem matcherna har man tagit 9 poäng med en målskillnad på 12-11. Det har alltså gått lite troll i målskyttet här på slutet, igen. Det kommer därmed antagligen bli väldigt viktigt att hålla tätt, så att de få mål man gör räcker. Eller ännu bättre så klart, gör fler mål på de chanser man skapar. Eric Himelfarb blev till slut klar för Malmö under eftermiddagen, men han kommer INTE spela mot Björklöven.

Tack vare segern senast, är Malmö inte under samma press. Man bör kunna komma in koncentrerat men avslappnat. Skulle Malmö förlora, kommer man antagligen bli nerknuffade till andra plats. Jag tar för givet att ett euforiskt BIK Karlskoga inte kommer ha några större bekymmer med att slå tillbaka Asplöven trots att matchen går i Haparanda. Asplöven är inte det hemmalag man en gång var i Hockeyallsvenskan. Men vi hoppas att Malmö kan gå ut och spela sitt spel i 60 minuter, då kommer det åtminstone bli oerhört tufft för Björklöven att ta samtliga tre poäng. Malmö kommer troligtvis ställa upp laget som man avslutade mot AIK. Jag tippar därmed att Sjögren fortsätter i mål och ytterst begränsad, om någon alls, speltid för Tobias Ericsson samt att Björn Svensson får vara med från start imorgon. Han är kanske inte bäst i laget, men han är ofta mycket nyttig framför motståndarkassen. Något som är viktigt när man ställs emot en så skicklig målvakt som Kevin Lindskoug som givetvis gärna fäller Malmö. Oddsen talar STARKT i Malmöfavör som så ofta förr.

Odds från Unibet
IF Björklöven - IF Malmö Redhawks

1: 4.60    X: 4.30    2: 1.60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics