lördag 17 januari 2015

Dags att vända serien för succélaget IK Pantern.

Eftersom det är nästan outhärdligt länge tills nästa match för Malmö, måste jag fundera på annat hockeyrelaterat. Jag tar då, fullt naturligt, steget ner till Hockeyettan och närmare bestämt AllEttan Södra där IK Pantern huserar. Serien vänder efter eftermiddagens match för Kirsebergslaget, då de åker till Kristianstad för att försöka ta sin sjunde seger på sju försök. Det är givetvis ett imponerande facit från ett lag som i bästa fall kan sägas ha varit ett stabilt lag i serien och så sent som förra säsongen fick kvala sig kvar. Mycket beror givetvis på nye tränaren, Mif-bekantingen Stephan Lundh, som är gravt överkvalificerad för uppgiften egentligen. Bara att gratulera Pantern så klart, som nu är på god väg mot en rejäl skräll i Hockeysverige.

Just nu är det faktiskt så att man har halva benet i Hockeyallsvenskan, vilket är ganska nära en "Åshöjden BK"-saga med tanke på klubbens förutsättningar. Eller snarare bristen på sådana. Man har ÖVERLÄGSET minst publik i serien. Snittet i Allettan Södra just nu för laget är 359 personer. Ja, ni läser rätt men då ska ni veta att det är en bra ökning från grundserien då man hade 215 personer per match på läktaren. Vilket i SIN tur var ett bra hopp upp från de 136 man snittade förra säsongens avslutande seriespel. Så det är helt klart att lagets positiva framfart har lockat lite fler åskådare och det är laget helt klart värda. Det är dåliga siffror fortfarande, trots att de blivit bättre.

I eftermiddag har man spelat halva serien, en serie som Pantern just nu leder med 5 poäng. Motståndet är alltså seriesegraren i HockeyEttan Södra, Kristianstads IK. Hemmalaget har inte gått som tåget i AllEttan och placerar sig trea just nu, 6 poäng bakom Pantern. Det kommer ändå bli en oerhört tuff nöt att knäcka och en seger slår defintivt in dörren för att Pantern skall kunna knipa platsen till direktkval. En lite halvjobbig plats att ta på ett sätt, eftersom det då blir knappt en månad utan seriespel. Inte alls helt optimalt med så långt uppehåll, men vägen via play off är givetvis betydligt mer krokig och omständig. Kvalserien till Hockeyallsvenskan i år är speciell, precis som kvalet till SHL. 4 av 6 lag kommer ta klivet upp. Just nu är alltså Pantern en het kandidat till spel i andraligan kommande säsong. Blir det så, borde "Lillis" bli helgonförklarad inom klubbens väggar. Klart är i varje fall att det blir spännande att följa både Mif och Pantern här på vårkanten. I bästa fall kan det bli dubbla avancemang, vilken framgång det hade varit för Malmöhockeyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics