fredag 30 januari 2015

Dags för värvningshysteri?Det börjar nu dra ihop sig i Hockeysverige. Fönstret för övergångar är snart stängt och låst för säsongen och klubbarna börjar mer och mer desperat leta efter förstärkningar i elfte timmen. Ni vet hur det kommer bli, några klubbar hittar ett guldkorn medan andra bara värvar för värvandets skull när de dras med i hysterin. Vissa klubbar gör det för att spelare är skadade och borta länge, andra för att bredda trupperna och några för att försöka vända en negativ trend.

Först i kö står givetvis klubbarna i SHL som kan kasta pengar efter "stjärnnamn" bara för att få deras namnteckning. Exempelvis har jumbon i högsta ligan, Modo Hockey, värvat Marcel Hossa. Givetvis för att bryta deras fasliga facit, inte en enda trepoängare senaste tio omgångarna och hopplöst sist i serien. Men även topplag som Frölunda värvar, Ryan Lasch plockas in från Finland.

Så frågan för oss som följer Hockeyallsvenskan är vilka spelare som värvas in i "vår" serie? Att det kommer namn under de sista timmarna är givet, oavsett om behovet finns eller ej. Malmö har öppet deklarerat att Nils Bergström skall ersättas, så vi kan räkna med att ytterligare spelare kommer in i truppen. Vill ni ha snabba nyheter om vilka som går vart och när, måste ni följa Johan Svensson på Twitter och/eller F5-missbruka hans blogg.

Fram med popcornen och upp med fötterna, nu blir det åka av i Hockeysverige. De sista pusselbitarna skall på plats denna säsonger säsong. Mitt i allt detta får vi se vad Niko Hovinen kan göra för Malmö i kassen. Det är mycket nu och det är underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics