onsdag 14 januari 2015

Efter många om och men är Himelfarb Malmöspelare.

Ja så är då slutligen Eric Himlefarb en Malmöspelare, efter nästan löjligt många turer. Han har varit ett drömförvärv för Patrik Sylvegård som försökte få honom redan inför säsongen, men då kom Leksand in och tog honom. Något som inte blev den framgång som säkert både Leksand och Himelfarb hade önskat. Däremot måste man säga att Himlefarb har visat en enastående lojalitet mot sin arbetsgivare. Han var långt utanför laget och på väg bort, något Sylvegård givetvis försökte utnyttja. Men han togs till nåder, fick återvända från läktaren och ställde upp utan gnäll. Men någon större framgång har det ändå inte varit tal om för honom i dalarna.

Han lämnar Leksand efter att ha fått spela, eller åtminstone varit omklädd, i 21 matcher där han gjorde 3 mål och 4 assist. Han hade dessutom nästan groteskt dåliga -20 och var med det näst sämst i laget trots betydligt färre matcher. Hans tid i Leksand var helt enkelt inte speciellt lysande. Innan dess hann han däremot med att göra två helt ok säsonger i Linköping och hans 2011/2012-säsong i bandyklubben var fullständigt lysande.

Men nu är det alltså Malmö som gäller resterande del av säsongen och med option på nästa säsong också. Jag misstänker att ganska mycket hänger på vilken serie Malmö kommer tillhöra nästa säsong om han stannar eller ej. Men det gäller givetvis även för Himelfarb att visa vad han kan, tror inte att Sylvegård är speciellt intresserad av att ha honom kvar i laget om han inte är bättre än vad han visat i Leksand. Det vill också till att han går in och levererar direkt, samt att det inte förstör den kemi som finns i truppen. Han kommer ta någons plats nu och vem skall det bli? Ska det nu bli som förra säsongen när Björn Svensson blev över på vårkanten? Det tror jag inte är speciellt intelligent. Svensson är tveklöst en spelare som kommer behövas när det drar ihop sig. Det ska bli mycket intressant att se vad tränarna gör, det gäller att använda silkesvantar för att inte bygget skall börja vittra i grunden. Spännande tider väntar och välkommen till Malmö, Eric!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics