torsdag 15 januari 2015

Genant insats och tappad serieledning i Umeå.

IF Björklöven vs IF Malmö Redhawks 6-3

Nä, Malmö kom inte in bättre än sist och gör faktiskt en ÄNNU sämre förstaperiod än den mot AIK. Hela matchen börjar lite ryckigt. Tommy Wargh får sig en smäll och blir liggande, men tar sig ut för egen maskin. Strax därefter går Malmöförsvaret bort sig helt och Löven har två ensamma med Pontus Sjögren som lämnar retur och enkelt 1-0. Då hade Malmö ännu inte haft något anfall att tala om och heller ej några skott. Efter målet får man till ett anfall dock och jag tänkte att baklängesmålet kanske skulle väcka laget, men icke alls så. David Liffiton och Stefan Warg gör ett ruskigt dåligt byte, framför allt kanadensaren gör ungefär allting fel och Sjögren toppar anrättningen genom att ganska billigt släppa in 2-0. Då hade det bara gått 6:31 och Jonas Gunnarsson får komma in, någon mer än jag som just nu har Kvalserievibbar i målvaktsfrågan? Ännu en gång kommer Malmö till direkt efter att ha släppt in ett mål, Frederik Storm får en straff med sig aningen billigt. Dock inte så billigt som Yanick Lehoux säljer sig på straffen, långsam och fantasilös som Kevin Lindskoug antagligen hade räddat med ögonbindel. Malmö får powerplay efter drygt åtta minuter, i detta spel får Joey Tenute en smäll jag inte såg på tv-bilderna. Blodvite uppstår och han blir liggande en lång stund. Tar sig ut själv, men återkommer inte mer i matchen. Det blir några ströchanser men inget ordnat spel. Bäst chans har Storm när han försöker göra det själv och så när lyckas efter att ha åkt slalom genom Lövenförsvaret. Löven fortsätter att dominera perioden och är också ytterst nära 3-0 vid något läge. Hur många nivåer Malmö var tvungna att höja sig här vet jag inte, men åtskilliga. Malmö förlorar ALL viktig statistik i första perioden.

Malmö kommer in och gör ett fin boxplay som ganska enkelt spelas av, men Löven fortsätter dominera matchbilden och Malmö får inte alls till sitt spel. Det hindrade dock inte Löven från att dra på sig en tvåa, vilket faktiskt resulterade i ett helt galet dåligt powerplay från Malmö. Man får till ett kort spel just innan Lövenspelaren kommer in. Jens Olsson drar en puck mot mål på vinst och förlust, en puck som Lindskoug inte kan hålla och Storm kan enkelt lägga in en reducering just när Löven blivit fulltaliga. Men roligare än så blir det inte, faktum är att det blir ännu tråkigare för oss med Malmösympatier. Liffiton drar på sig en tvåa och i detta boxplay åker även Mattias Persson på 2+2 för en hög klubba som inte är något att diskutera. I 5/3 gör Löven ganska snabbt 3-1 efter ett ganska blekt ingripande av Gunnarsson som varit ok fram till dit. Löven använder sedan sitt långa övertag intelligent och behåller pucken till Malmö känns lagom trötta i benen. Skott på mål, retur från Gunnarsson, öppet mål och godnatt. Malmö känns så urvattnade att 4-1 antagligen hade varit betydligt större om motståndet varit skickligare. Som salt i såren skall Liffiton in och leka med drygt en minut kvar av perioden. Han vill så klart ha med sig Alexander Hellström ut från matchen, men Lövenspelaren är klok nog att bara ignorera med tanke på att hemmalaget spelar på fyra backar. Liffiton får 2+2 och Löven inte något, helt i sin ordning, fullständigt vansinnigt och det som defintivt hade kunnat döda matchen.

Malmö fick komma in och dominera lite boxplay inledningsvis i tredje och gör det nästan löjeväckande bra. Men det syntes samtidigt att Löven börjar få slut på bensin och inte orkar sätta samma press längre. Direkt när Malmö blir fulltaligt går man upp och gör 2-4 genom Nils Andersson, eller han får det i varje fall. Jag tyckte att det såg ut som den styrde på någon eller något. Tyvärr åker Malmö på en ny tvåa när Henrik Hetta åker in i Lindskoug. Aningen billig då jag nog tyckte att Hetta hade god hjälp av en Lövenförsvarare. I det följande boxplayspelet tvingas Nicklas Jadeland dra på sig en tvåa för att förhindra ganska öppet läge. Men denna gång spelar Malmö ett riktigt bra 3/5 och som vanligt i 4/5. Tiden hade dock Malmö behövt för att jaga ikapp underläget och frågan är om det inte hade kunnat gå vägen. Om inte OM fanns alltså. För efter att Malmö kastat bort YTTERLIGARE ett powerplay går man upp och gör 3-4. Lite för enkelt egentligen får Magnus Häggström promenera runt hela Lövenlaget och servera en helt ren Mathias Tjärnqvist som inte gör några misstag. Men det är "målvaktsfrågan" som avgör denna match. Gunnarsson bjuder Löven på 3-5 när han läger en fin macka åt en Lövenspelare som drar ner gardinen. 3-6 kommer sedan när Malmö försöker spela 6/4. Med tanke på hur powerplay sett ut under matchen, fanns det bara ett alternativ på hur det skulle gå och så gick det. Genant Malmö, ytterst genant! För även om Löven sliter på bra. gör de inte någon stor match heller direkt. Det är helt enklet Malmö som gör en riktigt dålig match och har två målvakter som ikväll faller igenom totalt. Som sagt, Kvalserievibbar på det.

Johan Ivarsson får ganska mycket istid eftersom Warg inte spelade mer efter inledningen av matchen. Ivarsson har en ganska tuff kväll stundtals med en del tappade och bortslängda puckar. Men han kommer in i det mer och mer. Jadeland och Häggström gör det bra. Persson är fortsatt het men har lite otur vid sin utvisning som blev dyr ikväll. Lehoux däremot, tillför i stora drag inte ett dugg. Just nu börjar han kännas mer och mer som en riktigt flopp. Visst gör han något mål i powerplay då och då, men i spelet 5/5 är han långsam och omständig. Känns nästan som han ligger närmast till hands att sätta bredvid just nu, när Eric Himelfarb kommer in.

Ja, Malmö tappade sin serieledning också givetvis. För även om det satt långt inne slog BIK Karlskoga tillbaka Aplöven efter en galet svängig match. Faktum är att med lite otur kan Malmö ligga trea imorgon kväll om Karlskrona skulle ha målkalas mot Almtuna, vilket i och för sig kanske inte känns jättetroligt. För Malmö är det bara att börja om från början. Dags att jaga och få till ett bra spel i en hel match här under 2015. Sämre än i kväll kan man nästan garanterat inte spela, men bättre kan man det vet vi. Nu är det ännu en gång fem dagar tills nästa match och den tiden måste utnyttjas. Himelfarb skall in i laget. Vad ska man göra åt Lehoux? Vem skall vakta målet? Dessutom frågetecken från min sida angående Warg och Tenute som utgick. Det är i varje fall inget som helst snack om att Malmö behöver MASSOR av stöd och support från läktaren. Så in och köp biljetter till den viktiga match som nu väntar när Vita Hästen kommer till Malmö. Det är nu det roliga skall börja, laget får inte falla ihop nu! Många frågetecken blev det. Många, många...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics