måndag 26 januari 2015

Slutspurten inleds hemma mot Asplöven.

Imorgon är det avstamp inför slutspurten av årets galna upplaga av Hockeyallsvenskan. Tio omgångar återstår och rent teoretiskt är alla lag fortfarande med i racet om att ta sig upp i SHL. Toppen är som ett getingbo med Malmö, Karlskrona, Västerås och Karlskoga inom 2 poäng, precis som alla vill ha det. Eller ärligt talat hade jag antagligen känt mig bättre till mods om Malmö haft en lika mysig marginal som IK Pantern har i Allettan Södra (10 poäng med 6 omgångar kvar). Vill Malmö sluta etta eller tvåa, finns det just nu inga marginaler alls. Det gäller att plocka poäng kväll efter kväll, varje match kommer vara lite av en slutspelsmatch nu. Förra matchen var inte direkt välspelad av Malmö, man man gjorde vad som krävdes för att plocka tre poäng. Det är lite så jag vill se matcherna spelas framöver, skit i hur det ser ut och ta poäng bara.

Nu kommer Asplöven HC på besök till Malmö, med ett skriande poängbehov. I ingenmansland med 4 poäng upp till playoff och även 4 poäng ner till negativt kval. Det kan inte råda någons som helst tvekan om att bortalaget bör eller faktiskt måste plocka poäng för att försöka undvika att dras allt för intimt in i bottenstriden. Asplöven har en något vacklande form med 6 inspelade poäng senaste 5 matcherna med målskillnaden 17-18. De vill antagligen minnas senaste bortamatchen då man tog en tung och viktig trepoängare mot AIK, något de så klart vill upprepa i Malmö imorgon.

Malmö har börjat på en svit, om än minimal ännu så länge, med två raka segrar och bör ta tre poäng även i morgon. Dels för att man givetvis skall vara ett betydligt bättre lag än Asplöven. Men inte minst för att jag tar helt för givet att Västerås kommer plocka tre hemma mot Almtuna och Karlskoga tre hemma mot Timrå. För att behålla status quo i tabellen måste helt enkelt tre poäng bärgas. Malmö har plockat 9 poäng senaste 5 matcherna med målskillnaden 20-15. Snitt på 4 mål per match är nog alla glada över, men 3 insläppta per match är åtminstone inte Björn Hellqvist nöjd med kan jag lova.

Laget kommer antagligen formeras som mot Södertälje, det låter som att det inte skall vara några problem med Jeremias Augustin som fick utgå men det vet vi antagligen inte förrän imorgon. Joey Tenute räknar jag åtminstone bort, men han kan förhoppningsvis gå in i laget ganska snart igen. Självklart kommer Jonas Gunnarsson stå, om inget oförutsett händer. Det blir som alltid viktigt att komma in och sätta tonen, speciellt på hemmabana. Vi kan givetvis inte förvänta oss en sådan galen utdelning som mot Vita Hästen senast, det där händer en gång på 50 eller något liknande. Malmö måste trumma på, utan att bli fundersamma. Gör man det vet vi hur svårslaget laget är, men vid minsta tvekan är kan man också fokus helt i vissa matcher. Backarna måste vara vakna och beredda att ta hand om de returer som uppstår. Detta är väldigt viktigt då de inte helt sällan kommer rakt ut i banan, är motståndaren först är det stor risk för baklängesmål. Helst ska de allra flesta skotten överhuvudtaget inte nå målet, då spelar Malmö som bäst.

Det är fortfarande nästan absurd dåligt med biljetter sålda till matchen. Lite så att jag undrar vad i hela friden Malmö skall göra för att locka storpublik? Serieledare, spurten av serien inleds, den viktigaste säsongen i mannaminne, ändå bara 4359 biljetter sålda drygt ett dygn innan match. Hade varit ok i en småstad, men i en stad med över 300.000 innevånare är det faktiskt bara pinsamt. Nej, det finns just nu inga rimliga ursäkter faktiskt. MINST 1000 till måste säljas för att det åtminstone skall bli rimligt någonstans. Som alltid, finns biljetterna till matchen att köpa här.

Oddsen talar givetvis starkt i Malmöfavör, som det skall vara. Men som alltid i serien, finns det inga lätta matcher och det är klart att Asplöven kan spöa Malmö. Det har hänt förut och kommer bli så ingen om hemmalaget skulle fuska. Men grundtipset är givetvis en solklar etta.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Asplöven HC

1: 1.42    X: 5.00    2: 5.85

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics