fredag 23 januari 2015

Malmö åker till Södertälje för att ta tillbaka serieledningen.

Uppdaterad

Det har gått flera långa dagar sedan Malmö pulvriserade Vita Hästen i förra omgången, då man också gick upp i serieledning igen. Sedan dess har först BIK Karlskoga återtagit ledningen. Igår när Timrå och Karlskrona smygstartade omgång 42, gick istället Blekingelaget upp i topp samtidigt som Malmö knuffades ner till tredje plats. Malmö har alltså placeringen som topptvå-lag helt i egna händer, hindret för att återta den heter Södertälje Sportklubb. En uppgift som inte kommer bli en promenad i parken så klart.

Hemmalaget Södertälje kämpar för att hålla sig över strecket till negativt kval och kommer garanterat sälja sig mycket dyrt på hemmais. Man är bara 1 poäng före de båda jumbolagen AIK och Oskarshamn (vilket kan ha ändrats ikväll efter dessa båda lags matcher) och är helt säkert väldigt intresserade av att hålla den lilla marginalen intakt. Södertälje har, liksom Malmö, haft en tuff inledning på året. Man har endast lyckats skrapa ihop 3 poäng på de senaste 5 matcherna med målskillnaden 10-15. Inbördes har Malmö ett klart övertag på hemmalaget under säsongen. Poängfördelningen med hemmaögon är 2-7 och målskillnaden 11-13. Det har alltså varit ganska målglada möten hittills under säsongen, ingen match med mindre än 7 mål hittills. Något säger mig att hemmalaget kommer vilja hålla igen och inte läcka så mycket imorgon. Det är inte helt sällan det blir målsnålt när ett lag VERKLIGEN måste vinna, vilket är läget för SSK.

Malmö å andra sidan behöver också vinna, även om det inte är på liv eller död för Skånelaget så klart. Men tredje plats, som blev en fjärdeplats ikväll när Västerås slog Asplöven, är inget som laget är intresserat av. Det kommer krävas 2 poäng mot SSK för att man ska återta sin placering som tvåa i tabellen serieledningen, men Malmö kommer givetvis ha inställningen att det skall plockas tre poäng. Det kommer självfallet krävas att man kommer ut och är med från start, läxan vad som händer annars borde vara inlärd vid detta laget. Det viktigaste för laget är att helt ha glömt matchen mot Hästen, den får betecknas som ett undantag för inte var det en 9-1 match sett till matchbilden. Mot SSK måste alla vara nollställda och göra jobbet, det är vad som krävs. Gör man det ser jag ingen anledning till att Malmö skulle ta mindre än 2 poäng. Det finns några intressanta frågor att ställa. Jag antar att Jonas Gunnarsson fortsätter mellan stolparna. Ska bli intressant att se hur pass mycket Eric Himelfarb kommit in i Malmös spelsystem. Mycket intressant att se om Tobias Ericsson får fortsatt förtroende och om han i så fall kan vara så ruskigt bra som han var mot Hästen. Joey Tenute lär vara borta ett tag till, men det har åtminstone låtit ganska uppmuntrande på de rapporter som kommit ut om hans status.

Glöm inte att Redhawks Support anordnar resa till Södertälje imorgon. Som alltid snuskigt billigt för resa samt matchbiljett. Läs mer om det här: http://www.rs96.se/nyheter/ssk-resan-pa-lordag/

Det är faktiskt ganska sköna odds på matchen, oavsett hur man tänker tippa. Nästan två gånger insatsen på Malmö tolkar jag som att man tappat en gnutta av den övertro man hade på Malmö innan. Malmö är ett bra lag, men bara när man jobbar fullt ut. Så fort man börjar fuska, blir man ett lag i mängden som alla andra lag i serien. Det finns inga "superlag" i årets hockeyallsvenska, oavsett vad rubriker säger stundtals. Det är hårt jobbande lag hela församlingen, punkt slut.

Odds från Unibet
Södertälje SK - IF Malmö Redhawks

1: 3.25    X: 3.95    2: 1.95

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics