fredag 2 januari 2015

Malmö tillbaka på hemmais för att förlänga sviten.

2014 slutade i gladaste dur för Malmö Redhawks, nu är det dags att bygga vidare och fortsätta framåt. 2015 inleds på hemmabana mot ett hungrigt jagande Västerås. Båda mötena hittills under säsongen har varit oavgjorda efter 60 minuter. Första mötet i Malmö avgjordes bara sekunder in i förlängningen av Henrik HettaAndra mötet var det där lånet Joachim Rohdin gjorde både spelmålet och den avgörande straffen, under den tid när Malmö hade så förtvivlat svårt med produktionen. Poängfördelningen mellan lagen är alltså 4-2 i Malmöfavör och målskillnaden 5-3. Frågan inför morgondagen är om något av lagen kan plocka tre poäng?

Västerås inledde säsongen knackigt men har efter en del förändringar i spelartruppen hittat upp i nivå och närmar sig långsamt toppen av serien. Däremot så avslutade Västerås 2014 med två raka förluster mot topplagen Karlskrona och Karlskoga och den tuffa målskillnaden 1-6. Vi kan alltså vara helt säkra på att det är ett revanschsuget bortalag som skrinnar in på Malmö arenas is i morgon. 9 av 15 poäng har man trots allt plockat senaste fem matcherna och målskillnaden är 12-13.

Malmö avslutade som sagt 2014 på ett glimrande sätt med tre blytunga bortasegrar mot Bandyklubben, Mora och Karlskrona. Hur jag än vänder och vrider på det hade jag inte förväntat mig och än mindre trott, att dessa tre matcher skulle resultera i 8 av 9 poäng. Man bara körde, malde och trummade på. Det såg inte glimrande ut hela tiden, men det var mördande effektivt och det är bara poängen som är viktiga. Malmö har plockat 12 av 15 poäng senaste fem matcherna med målskillnaden 17-12.

En av detaljerna inför morgondagens möte jag är nyfiken på är om Johan Björk får spela? Han blev helt klar för återkomst idag på förmiddagen efter att pappersexercisen med Innsbruck klarats av. Björk hann med 31 matcher med 7 assist och -5 som facit. Inte så tokigt ändå med tanke på att Innsbruck är ett bottenlag i ligan. Gladast av alla kan kanske Jens Olsson bli, som verkligen fungerade klockrent med Björk förra säsongen och helt klart var besviken när han lämnade. Två som möjligen skulle kunna bli lite mer besvikna är Tobias Ericsson och Johan Ivarsson, men det är bara spekulationer från min sida så klart. Malmö skulle faktiskt kunna spela med fyra hela femmor, vilket inte var igår. Huruvida Björk blir klar eller ej, kan ni så klart följa på förbundets sida. Står han med i laguppställningen där är allt klart för spel.

Intressant också att se om man kan få igång Yanick Lehoux lite mer? Han har sannerligen inte imponerat de senaste matcherna, givetvis beroende på att han är långt efter med träningen. Matchen ser av allt att döma ut att bli hyggligt välbesökt (5868 biljetter sålda när detta skrivs), även om jag personligen tycker att laget gjort sig förtjänta av ännu mer publik. Har du inte biljett och står i valet och kvalet, tveka inte. In och köp dig en biljett eller två och stötta laget nu under upploppet och hela vägen till slutet. Det är en otroligt viktig säsong som ni vet. Klarar man inte av målsättningen i år, blir det nästan galet mycket svårare framöver. En sjätte utespelare behövs verkligen på läktaren!

Oddsen talar starkt i Malmöfavör, men ser man på matcherna hittills mellan lagen talar det mesta för ett oavgjort resultat efter 60 minuter. Därför är ett kryss belagt med rena bjudoddset som jag ser det, även om ett tredje kryss kanske inte är helt sannolikt trots allt. Västerås har dessutom ett antal skador i truppen och måste möjligen fylla på med spelare underifrån. Trots detta får de absolut inte underskattas. Jonatan Bjurö har riktigt fina siffror i kassen och dessutom ett kort men dock Malmöförflutet vilket sällan är en nackdel som tändvätska. Oavsett blir det en skön utmaning att inleda denna viktiga del av säsongen, ett bra avstamp hade suttit mycket fint.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - VIK Västerås HK

1: 1,70    X: 4,15    2: 4,10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics