torsdag 29 januari 2015

Ska målskyttet lossna i Uppsala?

Uppdaterad

Malmö fick en något trög start på slutspurten när ett rejält spelövertag mot Asplöven endast kunde omvandlas till 1 poäng. Därmed förlorade även Malmö serieledningen när Karlskrona slog Rögle igår. Toppen på serien är fortsatt ruskigt komprimerad med fyra lag inom 4 poäng. Nu är det press på lagen, om man är intresserade av en av de två översta platserna. Malmö har haft några matchbollar för att skaffa sig eller behålla marginal men har tappat dem. Å andra sidan har man inte heller fallit ihop utan gnetar på och tar sina poäng. Det är säkert som Mats Lusth säger, varje match är nu som en slutspelsmatch där defensiven blir viktigast. Det kommer också krävas att man gör mål på de chanser man skapar, vilket Malmö inte alls gjorde mot Asplöven dessvärre.

Bortamatch mot ett av seriens ekonomiska krislag Almtuna väntar imorgon, ett lag som inte alls gått bra på slutet och förlorat mot alla lag som ligger i toppen. Något som givetvis sätter ytterligare press på Malmö som bara skall plocka tre poäng, i teorin. Almtuna har 4 poängs marginal ner till strecket som betyder negativt kval, något de så klart vill undvika till varje pris. Man har 5 poäng upp till playoff-plats men det skulle jag nog i ärlighetens namn säga är kört för dem oavsett. Man har endast skrapat ihop 3 poäng senaste 5 matcherna med målskillnaden 9-15. Poängen plockade man dock på hemmaplan, då man slog AIK.

Malmö har aningen svajig form i januari men har ändå plockat 10 av 15 möjliga poäng vilket inte alls är dåligt, oavsett vad man tycker om insatserna i sig där poäng förlorats. Målskillnaden är 19-13 där 9 av målen gjordes mot Vita Hästen och 6 av de insläppta kom mot Björklöven som verkligen vaknat till liv i elfte timman. Almtuna är ett av de lag Malmö tagit en storseger mot, när man slog tillbaka dem med 8-1 i december. Malmö lär ställa upp med samma manskap som senast med den "stora" skillnaden att jätten Niko Hovinen med största säkerhet kommer att vakta kassen samt att Johan Björk är skadad och inte åker med. Vem som öppnar båsdörren är relativt ointressant, men jag gav min syn på saken här gällande den frågan. Givetvis skall det bli mycket spännande att se vad finländaren kan bidra med. I teorin passar han Malmös spel med sin större kroppshydda, då fri sikt i skottlinjen är en ovanlig lyx för vem än som vaktar målet. Vi får se hur det blir i praktiken. Möjligen kan Jeremias Augustin är också vara tillbaka och det lär blandas runt i laget en del. Tror inte att tränarna är överdrivet nöjda med utfallet efter förra matchen. Tobias Ericsson fick hoppa fram och tillbaka mot Asplöven och gör det nästan galet bra. Ingen prestige över huvud taget där inte, efter den långa tiden helt utanför laget. Nu, en av de absolut bästa på isen. Svårt att inte älska en sådan karaktär.

Oddsen talar givetvis i Malmöfavör, allt annat hade varit en skräll. Oddset på bortaseger är ändå relativt högt med 1.77 gånger pengarna och ett relativt lågt odds på Almtuna. Detta med tanke på form och tabellplacering. Det finns ett visst tvivel på Malmö och det med all rätt. Man har haft ganska svårt att omvandla spelövertag och chanser i faktiska mål vilket får ses som en svaghet. Malmö gör mål på 9,92 % av skotten, vilket är klart sämst av de fyra topplagen. Malmö släpper även in fler mål än målsättningen, 2,27 per match vilket trots allt är näst bäst i serien. Jag vill säga att jag räknar med en klar tvåa, men gissar att det kommer bli en otrolig kamp om poängen. Kryss igen?

Odds från Unibet
Almtuna IS - IF Malmö Redhawks

1: 3.75    X: 4.10    2: 1.77

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics