tisdag 13 januari 2015

Tempen stiger i hockeysverige.

Vi närmar oss med bestämda steg den 31 januari, då det tar stopp för övergångar i Hockeysverige. Som ni kanske noterat börjar det bli lite mer liv och rörelse i klubbarna både i SHL och i Hockeyallsvenskan. Ryktena börjar också komma igång på allvar och var och varannan dag publiceras det artiklar i större och mindre sammanhang om ryktade övergångar.

Det är ingen hemlighet på något sätt att Malmö vill förstärka sitt lag. Man vill gärna ha in en målvakt till, gärna en klart uttalad etta. Är det inte möjligt åtminstone en stabil reserv om någon av Pontus Sjögren eller Jonas Gunnarsson skulle gå sönder. Som av en händelse kommer också nyheten via Johan Svensson (ni vet vem) precis när jag sitter och skriver detta att Malmö vill köpa Johan Holmqvist från Almtuna. Man letar också ytterligare en forward och senast igår gick ryktet igång att Eric Himelfarb skulle vara klar för Malmö. Det var den före detta bandyklubbsbloggaren Jonas Lindeblad (inte minst känd från Hawkwalk) som via en kontakt fått informationen att det skulle vara klappat och klart. Johan Svensson (känd från överallt) gick i svaromål och menade att inget var klart uppe i Leksand angående Himelfarb.

Det kommer bli mer och mer sådant ju närmre deadline vi kommer, rykten kommer igång och rykten försvinner. Dessutom kommer antagligen, med tanke på vilken säsong det är och hur insatserna ser ut, en del lag bli mer och mer desperata. Därför kommer vi nästan garanterat få se övergångar som åtminstone på förhand kommer te sig fullständigt oseriösa. Sportchefer som inte får napp men desperat vill förstärka sitt lag, det är ingredienser som borgar för skön underhållning från sidlinjen.

Personligen, har jag inget emot om Malmö förstärker laget. Helst med spelare som man kan behålla även nästa säsong oavsett vilken serie man spelar i. För det är tveklöst så, att om man inte går upp i år och fortfarande är intresserad av att gå upp. Kommer det antagligen krävas ett ÄNNU bättre lag än i år. Eftersom man ska möta ett SHL-lag i ren slutspelsserie i kvalet framöver måste man ha ett lag som kan utmana i en sådan serie. Ja, insatserna för att gå upp kommer efter denna säsongen bli betydligt högre och därför kommer vi säkert få se en hel del galna värvningar de kommande dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics