fredag 9 januari 2015

Två lag med tveksam form, bäddar för nerver.

Efter två januaribleka insatser inför bra publiksiffror hemma, vänder nu Malmö ut på vägen med gissningsvis aningen stukat självförtroende. Första stoppet blir Stockholm och AIK som kommer från en ytterst blek insats borta mot Västerås. Detta gör matchen till en ytterst intressant drabbning. AIK är kvar nere under kvalstrecket och har ett Timrå bakom sig som plötsligt börjat spruta in mål och vinna. Malmö som tappat all den marginal man hade innan nyår ner till de jagande lagen, ger förutsättningar som talar för att det kan bli en hel del nerver.

AIK har stått för en riktigt blek serie hittills, inte alls fått någonting med sig från sin SHL-sejour utan har fått kriga på nedre halvan mest hela säsongen. Tränare har fått gå och spelare har värvats och försvunnit, ja en röra som det ofta kan bli i klubbar som inte mår speciellt bra bakom kulisserna. Men, ett lag som AIK haft lätt att plocka poäng mot under säsongen är just Malmö. Två möten har resulterat i 5 av 6 poäng till Stockholmsklubben. Första mötet var ett sömnpiller där Malmö tog ledningen i tredje, men fick bara med sig 1 poäng till slut. Hemmamötet minns ni säkert, det var där Skellefteå-lånet Anton Lindholm gjorde 1-0 på matchens första skott. Men efter en usel andraperiod och blek offensiv, kammade Malmö noll. AIK har dock bara tagit 5 poäng senaste fem matcherna med målskillnaden 10-16.

Malmö kom som bekant in i 2015 som en riktigt maskin, men har efter bara två matcher blivit nedplockade från de eventuella höga hästar man befann sig på. Stabil och trygg defensiv, har blivit nästan genomskinligt blek. Det är också defensiven som är den stora skillnaden mot innan nyår. Man gör ungefär de mål man gjorde innan, men släpper in betydligt fler. Det är tydligt att fyrverkerier och lite skumpa kan vara mycket farliga saker. Malmö har 8 inspelade poäng på de senaste fem matcherna och målskillnaden 14-13. Flera frågetecken finns dessutom. Vem skall stå i mål? Jonas Gunnarsson var hygglig mot Västerås och rent av dålig mot Karlskoga. Men även om Pontus Sjögren bara släppte ett när ha kom in och hade ganska lite att göra, kändes han aningen ringrostig vilket är fullt förståeligt. Kommer man chansa på Gunnarsson igen, som är inne i det? Eller lita på att Sjögren är beredd att stå i en ytterst viktigt match? Jag tror att jag hade satsat på Sjögren, men känner mig inte alls säker. Yanick Lehoux har ytterst svårt att komma in i spelet med lika manskap, men måste spela för att komma igång. Frederik Storm har inte direkt en formtopp och senast slängde till och med Joey Tenute bort iögonfallande många puckar. Stabila backparet Stafan Warg och David Liffiton var allt annat än bra mot Karlskoga. Ja, som sagt. Det finns mycket att fundera på och många frågetecken som måste bli utropstecken igen.

Jag var nervös inför Karlskoga matchen och erkänner villigt att jag är ännu mer nervös nu. Innan nyår visste vi att även om det blev en tuff start, så skulle Malmö mala på och ha goda chanser att vinna matchen till slut. Nu känner jag mer att om det inte blir en bra start, kommer nerverna bli en ännu större motståndare än vad AIK är. Jag såg Västerås-AIK igår och om hemmalaget uppträder så i morgon är segern redan i hamn, även om Malmö skulle uppträda som mot Karlskoga i defensiven. Det är inte ofta man ser en så dålig insats från ett lag i Hockeyallsvenskan, faktiskt. Jag är dock helt säker på att vi kommer få se ett helt annat AIK imorgon på hemmabana, det gäller verkligen att vara med från start och spela sitt spel för Malmö. Oddssättarna har tappat lite av sin tro på Malmö som dock fortfarande ses som klara favoriter i matchen. Visst känns det som att vi står vid ett litet vägskäl igen? Ska Malmö fortsätta att vara jagade, eller skall man trilla ner en bit och bli ett jagande lag igen? Många frågetecken, kanske några rätas ut imorgon. Erkänn, årets upplaga av Hockeyallsvenskan är rafflande underbar! Nerverna mina vänner, nerverna!

Odds från Unibet
AIK - IF Malmö Redhawks

1: 3,05    X: 4,05    2: 2,00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics