måndag 19 januari 2015

Viktig match väntar, för både Malmö och Vita Hästen.

Efter ännu ett, som det känns, oändligt uppehåll är det imorgon dags för Malmö att försöka hejda den negativa trenden. Efter den, åtminstone till två tredjedelar, stabila insatsen mot AIK blev det som ni minns dyngstryk för laget uppe i Umeå. Det var så mycket som gick fel i den matchen på alla sätt och vis, att jag har svårt att se något liknande hända igen. Nu är Malmö alltså tillbaka på hemmais, något som inte alls varit framgångsrikt 2015 med två förluster av två möjliga. Motståndet står Vita Hästen för.

Malmö är som sagt inne i en svag period efter att ha avslutat 2014 på ett strålande sätt. En seger och tre förluster på det nya året har gett en hel del frågetecken. Inte minst på målvaktssidan och särskilt efter senaste matchen där båda gjorde bleka insatser. Eftersom Malmös lagbygge ser ut som det gör, måste backlinjen alltid vara den stabila grundmuren i laget. Den som alltid är på tå för att säkra upp kring mål och ta hand om returerna. När den nu vacklar något, lyser det igenom att vi inte direkt har landslagsmålvakter. Jag är helt säker på att både Pontus Sjögren och Jonas Gunnarsson är bra nog OM defensiven gör det jobb man ska. Annars kan det gå lite hur som helst, vilket vi inte minst såg i Umeå. Vem som kommer stå i morgon kan kvitta, men jag gissar att Gunnarsson kommer inleda mellan stolparna. I övrigt kan vi räkna med debut för Eric Himelfarb och att Joey Tenute samt Nils Bergström inte kommer medverka på grund av skador. Mot Vita Hästen har Malmö negativ statistik och matchen i morgon är sista chansen att ordna upp det. Poängfördelningen är 4-5 sett med Malmö-ögon och målskillnaden 7-7. Malmös senaste fem matcher har gett 6 poäng och den mindre smickrande målskillnaden 13-16. Mer än 3 insläppta per match är ruskigt dålig, för att vara Malmö denna säsong.

Vita Hästen var höstens sensation då de ganska länge var uppe i topp och kändes ostoppbara. Det gick som väntat över så småningom och idag ligger laget sjua i tabellen och har poängmässigt närmre till jumboplatsen (9 poäng) än förstaplatsen (14 poäng). Faktum är att Hästen har sämre form än Malmö om än marginellt. 5 poäng inspelade senaste fem matcherna, målskillnaden 10-15 och dessutom fyra raka förluster. Vi kan därför absolut räkna med ett desperat bortalag som kommer kämpa för sin existens som topp åtta-lag och för att stoppa den akuta blödningen. Det är också ett frågetecken för hur bortalaget kommer ställa upp spelmässigt. Det känns som att de började fuska med sin stenhårda defensiv allt eftersom poängen trillade in. Deras självförtroende växte sig antagligen för stort och det blev svårt att gå tillbaka när det började gå dem emot. De senaste matcherna jag sett med laget, har inte varit speciellt defensiva alls. Jag tror ändå att de kommer försöka täta till mot Malmö, de måste täta till för att ha en rimlig chans till poäng. Spela som de gjorde senast i Malmö helt enkelt, även om Malmö var absurt ineffektiva i den matchen.

Matchen gäller mycket för båda lagen. Malmö måste bryta sin svacka och börja vinna på hemmaplan igen för att inte skrämma iväg allt för många ströbesökare. Hästen måste stoppa den akuta blödningen och överhuvudtaget börja ta poäng igen. Jag tror att första målet kan bli otroligt viktigt, mer än vanligt. Det lär finnas en del nerver med i spelet när matchen inleds och det lag som får en bra start, kan kanske slappna av lite mer och därmed spela bättre ishockey. Det ska givetvis bli otroligt spännande att se hur Malmö hanterat målvaktsfrågan och den kollapsade defensiven sedan förra matchen. Det ska bli intressant att se vad Sylvegårds favoritvärvning Himelfarb kan tillföra laget. Jag hoppas givetvis också att Yanick Lehoux ska börja tillföra något rejält i spelet med lika manskap. Mycket står på spel som sagt. Vid förlust kan Malmö halka ner så långt som till fjärde plats. Vid seger tar man tillbaka serieledningen, åtminstone tillfälligt tills Karlskoga spelat sin match på onsdag. Oddssättarna tror fortsatt på Malmö, med all rätt. Tre raka förluster på hemmais känns helt orealistiskt, första segern i Malmö arena sedan den 13 december bör komma imorgon.

Support på läktaren behövs och inför de tre tisdagsmatcherna som kommer nu mot Vita Hästen, Asplöven och Oskarshamn har Malmö tagit fram ett erbjudande. Man får alla tre matcherna till priset av två. Är du intresserad av det, kan du skaffa biljetter här. Vill du bara ha biljett till matchen imorgon skaffar du den här. Just nu är det endast sålt 4468 biljetter, mer än så har så klart laget förtjänat. Även om 2015 inte har visat det, ännu. Imorgon är det dags att sätta ner foten och visa vart skåpet skall stå.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - HC Vita Hästen

1: 1.47    X: 4.70    2: 5.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics