onsdag 18 februari 2015

Baksmälla eller fortsättning mot Mora?

Derbyt vanns inför fulla läktare, Roger Nordström blev hyllad och fick sin prinsessa men nu är det tillbaka till vardagen igen. Från fest och glam i Malmö arena väntar nu en kall och ogästvänlig islada med namnet FM Mattsson Arena. Där kommer Mora IK ta emot med garanterat sedvanligt driv under rören. Malmö klarade av den stora utmaningen på hemmais, men frågan är om det inte är en ännu större utmaning att bibehålla det mycket disciplinerade spelet i matchen just efter. Speciellt när man VET att helgens hemmamatch mot Karlskrona kommer vara ganska lik den mot bandyklubben.

Malmö har plusstatistik mot Mora inför mötet, man förlorade det första men har sedan vunnit två på rad och samtliga möten har varit avgjorda efter 60 minuter. Målskillnaden är 9-6 i Malmös favör och 3-2 är en fullt rimlig gissning på resultat imorgon åt något håll, om man ser på det rent statistiskt. Malmö kommer rimligtvis vara tvungna att spela på den nivå man gjorde mot bandyklubben, eftersom Mora av hävd är ganska svåra på hemmabana. Malmö har tagit måttliga 8 poäng senaste fem matcherna med målskillnaden 13-13. Defensiven mot bandyklubben var, faktiskt imponerande. Niko Hovinen sattes på svåra prov och klarar det oerhört bra. En lagdel som måste fungera imorgon igen. Offensivt var det möjligen lite blekare sist, men Lars Volden är å andra sidan också en grymt bra burväktare. Glädjande nog var powerplay riktigt bra mot bandyklubben samtidigt som boxplay, som vanligt, var lysande. Egentligen skulle jag nog vilja påstå att om man kan genomföra matchen som mot bandyklubben, kommer det tveklöst bli otroligt svårt för Mora att ta poäng. Västerås och Karlskrona kommer ta poäng av varandra ikväll, beroende på hur det går kan Malmö ha chans på serieledningen igen. Mattias Persson är inte med efter huvudtacklingen i derbyt och Joey Tenute saknas fortsatt. Finns alltså utrymme för många att kliva fram offensivt.

Mora å sin sida har i dagsläget hygglig marginal ner till sitt nedre streck, samtidigt som topptvå är bortom all rimlig chans. Men, något som talar för att man ska göra en fin insats är att man blivit nollade två matcher på rad hemma i Mora, något man garanterat är desperata att bryta. Moras form är dålig med bara 4 inspelade poäng på senaste fem matcherna. Målskillnaden är bedrövliga 8-16 under dessa matcher. Man vill givetvis börja vinna, så att man inte dras in i någon kamp kring strecket på allvar.

På förhand känns 2,10 gånger pengarna på Malmöseger som ett riktigt fint odds. Måste komma sig av att man gått väldigt knackigt på slutet. Jag är långtifrån säker på att det blir en rolig match för oss med Malmösympatier, det har jag varit med allt för länge för. Det är inte alls ovanligt att Malmö gör en dålig match innan och efter en stormatch, man jag hoppas innerligt att detta inte blir en sådan gång. Jag slipper helst att plåga mig igenom sextio minuter som de mot Timrå fler gånger denna säsong. Det är med fem matcher kvar ytterst hög tid att glida in i en formtopp, den lär behövas framöver och det ordentligt.

Vill också påminna om att det lär bli mycket folk på lördag när det vankas gratismatch i Malmö. Man kan köpa biljetter i förväg om man vill vara säker på plats och slippa köa. Det har jag gjort kan jag erkänna, men det är på lördag. Först skall Malmö försöka betvinga Mora.

Odds från Unibet
Mora IK - IF Malmö Redhawks

1: 2.90    X: 3.95    2: 2.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics