onsdag 25 februari 2015

Dags att börja vinna igen.

Det är fantastiskt skönt att matcherna kommer tätt här på slutet. Finns inte mycket tid att fundera på missade segrar utan det är bara upp i sadeln igen och för Malmö gäller det att försöka hitta formen och stabiliteten. Två ruskigt viktiga matcher har gett två ruskigt tunga men helt klara förluster, Malmö har helt enkelt inte räckt till riktigt. Niko Hovinen gav inte minst igår laget möjlighet att ända in i slutet ha chans på poäng, trots att man inte gjort sig förtjänta av det. Man har alltså inte det i egna händer längre när det kommer till topptvå, däremot är man garanterade sämst trea vilket måste kännas skönt. Man har i seriespelet inte någonting kvar att förlora längre, något som borde innebära att man kan spela med ett större lugn.

I den sista bortamatchen denna Hockeyallsvenska möter man bergochdalbana-laget BIK Karlskoga. Laget som en kort stund  gick som tåget och gick upp i topp, för att sen störta som en död svan. Dock är man på intet sätt ofarliga, dessutom lär de vilja snuva bandyklubben på fjärdeplatsen så vi får räkna med att de är heltända. 6 poäng har Värmlänningarna spelat in senaste fem matcherna med en målskillnad på 13-14. Bättre har det gått internt mot Malmö, 6 av 9 poäng har gått till Karlskoga med målskillnaden 10-10.

Malmös form vet vi allt för väl, från bräcklig till en just nu dålig. Inte alls optimalt, det är nu laget skall vara som bäst var tanken men det har kommit på skam. Istället var laget som allra bäst innan nyår för att sen fått slita ont för att hitta den där stabiliteten. Men, inte någonting alls är på något sätt avgjort. Visst var matcherna mot Karlskrona och Västerås viktiga, men jämfört med det som kommer efter denna vecka betydde de inte ett dugg faktiskt. Malmö kommer för andra året i rad ha chans på en plats i SHL och det gäller att gilla läget oavsett hur vägen kommer se ut. Malmös form är liknande den Karlskoga har, 6 ynka poäng på senaste fem. 17-15 i målskillnad där sju av målen kom mot Mora som bekant, en match som var helt jämn spelmässigt i två perioder innan Malmö kunde dra ifrån.

Om jag var nervös inför gårdagens kamp, måste jag säga att jag inför de två sista matcherna inte känner någon som helst nervositet. Det kommer krävas tur för att man ska nå topptvå, att Västerås tappar en match. Jag ser faktiskt inte att de släpper detta nu, de har fått ihop kuggarna som Malmö desperat letar efter. Givetvis är det inte en fördel att Joey Tenute och Mattias Persson saknas, framför allt Tenute kan hitta den där luckan som kan avgöra en match. Persson kan förhoppningsvis vara tillbaka snart, medan Tenute nog gjort sitt för denna säsong. Jag är nästan helt säker på att Malmö kommer göra en bättre match imorgon, lite av oket har släppt. Förhoppningsvis kan man få till lite vettig offensiv igen.

Malmö är enligt oddssättarna solklara favoriter imorgon, vilket känns helt rimligt och som jag ser det är det bara Joel Gistedt som skulle kunna stjälpa Malmö genom att göra en idiotmatch. Spelar Malmö sitt spel kommer aldrig Karlskoga orka i 60 minuter, mot Västerås klarade Värmlänningarna drygt 40 minuter innan man var slutkörda. Jag ser fram emot ett bestämt Malmö som inte bjuder på något smörgåsbord kring Hovinen. 

Odds från Unibet
BIK Karlskoga - IF Malmö Redhawks

1: 3.40    X: 4.20    2: 1.85

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics