måndag 2 februari 2015

Den spikade truppen gör sin första match.

Imorgon väntar första matchen med det lag som skall ta denna upplaga av Malmö Redhawks i hamn, en hamn som i den bästa utav världar heter SHL. Hur framtiden ser ut i annat fall för Mif känns betydligt mer ovisst, med en betydligt mycket svårare väg att vandra framöver. Oskarshamn blir första lag ut för denna spikade Malmötrupp. Två nya namn har tillkommit sedan det sena poängtappet i Uppsala, Christoffer Forsberg och Fabian Brunnström. Matchen imorgon är också sista innan ett uppehåll på nio dagar, dagar som Malmö måste utnyttja optimalt för att sätta truppen och få alla att vara med på den sista resan. Onekligen ett rejält jobb som väntar lagledningen och tiden är knapp. 

Oskarshamn lyckades, precis som Malmös motstånd, kvittera sent och knipa poäng mot Västerås i förra omgången. Något som faktiskt var en hjälpande hand åt just Malmö, imorgon vill givetvis Oskarshamn vara en stjälpande hand åt Malmö. Något de hittills varit mycket bra på denna säsong. Tre möten lagen emellan har gett Oskarshamn 6 poäng medan Malmö har gnetat ihop 3. Målskillnaden är 11-8 i Smålandsfavör och de lyckades dessutom nolla Malmö i senaste mötet i Malmö arena. 6 poäng har Oskarshamn också tagit senaste 5 matcherna, med en målskillnad på 10-12, de har tagit poäng i tre raka matcher för övrigt. Poäng är givetvis något de behöver också, 2 poäng ovanför det negativa kvalstrecket. 5 poäng upp till playoff är också inom räckhåll, så det finns ingen anledning att tro på en enkel resa för Malmö. Greg Squires har gjort fler poäng (39, varav 15 mål) än någon spelare i Malmö, en kille att hålla koll på givetvis.

Malmö är mycket upp och ner här på slutet, förra matchen var ändå ett stort hopp i rätt riktning trots att det bara blev 2 poäng. Defensiven var i det stora hela mycket koncentrerad och stabil, mer kan man vänta sig av offensiven. Men håller man motståndarna borta från det egna målet är mycket vunnet och förhoppningsvis kan man fortsätta så i morgon. 9 poäng senaste 5 för Malmö med målskillnaden 20-14. Malmö har alltså gjort dubbelt så mycket mål som Oskarshamn senaste fem omgångarna, låt vara att 9 av målen kom mot Vita Hästen. Det absolut mest intressanta med matchen imorgon, blir givetvis att se hur Malmö formerar laget. Vem får spela och vem får inte? På förhand är det helt omöjligt att gissa, men någonstans måste vi anta att både Brunnström och Forsberg kommer få istid. På vilkas bekostnad? Tony Romano lär åtminstone hänga löst skulle jag gissa. Jag gissar att Niko Hovinen fortsätter i kassen, allt annat skulle vara en skräll. Oavsett vilka som spelar, gäller det att få en bra avslutning innan uppehållet.  

Märkligt nog är det rejält höga odds på bortaseger, märkligt med tanke på hur lätt de vann senast i Malmö och hur lätt de haft för Malmö denna säsong. Men oddssättarna tänker kanske att blixten aldrig slår två gånger på samma ställe, vilket för övrigt inte alls stämmer. Givetvis kan Oskarshamn vinna i morgon, inte minst om de får ta ledningen. Då kan det säkert bli lite oro i Malmölaget, i och med alla förändringar. Men visst, inte ska Oskarshamn vinna två gånger samma säsong nere i Malmö. Det är något som inte alls hade varit ok att få inskrivet i historieböckerna. Nej, imorgon visar Malmö vart skåpet skall stå och gör ett fint avstamp inför träningsuppehållet och därmed även avslutningen av säsongen. Etta ska det bli imorgon och om man vill gardera, gör det med ett kryss. Just nu när detta skrivs är 4577 biljetter sålda, inte bra men nog ska väl ca 1000 till gå att få dit? Biljetter finns som alltid på Ticnet!

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn

1: 1.40    X: 5.15    2: 6.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics