söndag 22 februari 2015

Fantastiskt ryslig vecka väntar.

Veckan som kommer kan nog utan större överdrift betecknas som en av de viktigare i klubbens historia på senare år. Man hade inte vad som krävdes för att besegra Karlskrona och satte sig därmed i en svårare sits än vad vi önskade. Men så är det givetvis i idrottens värld, man kan inte bara peka och så blir det som man vill. Vad som gäller nu inför denna avslutande vecka, är att verkligen gilla läget och njuta av möjligheterna. Tänk att få slå Västerås borta och "göra en KHK", bara det måste i sig vara extremt lockande för spelarna. Även om vi bortser från att en seger mot Västerås ger Malmö ett fortsatt bra läge på allsvensk final.

Men tänk ändå, att serien med endast tre matcher kvar att spela skulle vara helt öppen. Malmö kan med lite flyt fortfarande vinna serien och man kan i värsta fall sluta fyra. Någonstans där emellan ligger alltså facit på Hockeyallsvenskan 2014/2015 för Malmö. Sannolikt når man inte upp till sin målsättning att vinna serien, men blir man tvåa är det nära nog och gott nog. Huvudsaken är att laget fortfarande tror på möjligheten att avancera till SHL vilket är det riktiga målet. För dit kan man nå oavsett om man får spela allsvensk final eller ej. Normalt sett är man ett jobbigt lag att möta, när alla är beredda att offra en framtand och man gör det enkelt och bra i defensiven.

Tre matcher alltså, tre matcher som avgör förutsättningarna för det fortsatta spelet. Tre matcher mot tre lag som alla också i högsta grad slåss om placeringar på olika sätt. Västerås, Karlskoga och AIK borta, borta och hemma är hindren som återstår. Om drygt sex dagar vet vi hur det gick och håll med om att det känns oerhört nervöst nu. Vilka lag kommer darra och vilka kommer leverera här i sista veckan? För något eller några lag kommer helt säkert darra medan andra kommer göra vad som måste göras. Är det Malmös år i år, ska man kunna släppa oket och spela ut? Massor av frågetecken som åtminstone delvis är uträtade om en knapp vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics