söndag 15 februari 2015

Fjärde derbyt blir det hittills viktigaste.

Uppdaterad

En nyhet som kom sent, är att man skiftar om i båset inför derbyt. Jesper Mattsson och Andreas Hadelöv byter plats samtidigt som Björn Hellkvist kommer coacha forwards, Hadelöv backarna och Mats Lusth blir övergripande coach. Vi får helt enkelt se om det blir någon skillnad under matchen.

I skrivande stund sitter jag och ser AIK-Karlskrona, viktigt beroende på hur pass högt Malmö har chans att ta sig i morgon om man besegrar Rögle bandyklubb. Just i skrivande stund leder dessutom Västerås borta mot Mora, något som gör att Malmö måste ta minst två poäng för att ligga topp två efter matchen imorgon. Det vankas alltså derby igen, roliga matcher men också fullständigt omöjliga att förutse. Det lag med sämst form för tillfället kan utan bekymmer köra över det med bättre form, i derbysammanhang är det fullt logiskt. Även om det borde vara helt ologiskt. Det är också en speciell match eftersom Roger Nordström skall hedras innan match och få sin tröja upphissad i Malmö arena. Kommer givetvis skriva separat om det, befriat från matchadrenalin. För att ytterligare hedra Nordström, kommer Malmö spela i 90-tals inspirerade tröjor. Vita tröjor på hemmalaget imorgon alltså och att kalla Mif för Mif blir fullt logiskt imorgon.

Malmö kommer från en av säsongen absolut sämsta insatser där egentligen ingenting utom Niko Hovinen fungerade. Något som självfallet får konsekvenser i laguppställningen imorgon. Det verkar som att Yanick Lehoux får sitta på läktaren, med all rätt eftersom han bidrar ytterst lite just nu. Det gör att Tony Romano med stor sannolikhet får spela istället, ska bli spännande att se om han kan göra en Tobias Ericsson och visa med stor tydlighet att han är värd att spela. Malmö som lag har en mycket knackig form, 8 poäng senaste fem matcherna är inget att skryta med. Målskillnaden 14-14 visar också att det inte har fungerat på slutet, nästan tre i baken per match är riktigt dåligt för ett topplag. Mot bandyklubben har man plusstatistik inför matchen, men dock bara med en poäng och 9-7 i målskillnad. Malmö måste vinna, för att visa att man ska vara med och tävla om de där två platserna lägst upp.

Rögles form ser betydligt bättre ut, även om man kollapsade fullständigt på hemmaplan senast mot Västerås och gav bort en poäng. Den poängen innebär att man inte kan komma ikapp Malmö imorgon, oavsett hur det går. Bandyklubben har plockat 11 av 15 senaste fem matcherna med 18-15 i målskillnad. Så till skillnad från Malmö gör man en hel del mål här på slutet, vilket är viktigt då man också läcker mer än Malmö om än marginellt. För bortalaget blir det otroligt viktigt att vinna imorgon, då man kliver upp till en poäng bakom Malmö. En oerhörd skillnad på det än att ligga sju poäng bakom så klart. Att det skulle vara några problem för bortalaget att vara tända imorgon, är givetvis otänkbart.

Fantastiska förutsättningar alltså, särskilt för alla som inte håller på något lag. Vi andra kommer sitta där med nerver krypandes ute på huden. Jag tror att matchen imorgon kan få mycket stor betydelse för båda lagens avslutning av serien. Vinner Malmö, får man energi och kan kanske börja tuffa på igen. Vinner bandyklubben, kan man kanske göra en allvarlig satsning på topptvå vilket känns ganska orealistiskt vid en förlust. Precis alla förutsättningar finns för ett RIKTIGT ångestderby. ett derby där det blir massor av folk på läktaren. Det ser ut som att det finns några biljetter kvar så här ett drygt dygn innan. Har du inte redan köpt, finns biljetterna här.

Odds från Unibet
Malmö IF - Rögle Bandyklubb

1: 1.82    X: 4.10    2: 3.55

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics