lördag 21 februari 2015

Förlust i seriefinalen för Malmö.

IF Malmö Redhawks vs Karlskrona HK 3-5

Förutsättningarna var fantastiska och två bra lag bjöd också på en underhållande match för storpubliken. Dessvärre var bortalaget knappt men dock bättre ikväll och vinner tillställningen fullt rättvist. Man får med sig lite mer gratis så att säga och denna marginal gör också att man vinner. 2-3 målet är ett typexempel på vad jag menar, pucken bara hamnar av en ren tillfällighet rakt på bladet för Niklas Lihagen som antagligen gör ett av sina lättare mål i karriären. Malmö å sin sida hittar istället stolpen när man jagar kvittering i slutet och så nära var det. Men det är inget snack, Karlskrona var det bättre laget även om skillnaderna var hårfina.

En match som denna hade Malmö verkligen behövt vinna, för att visa att man verkligen är på rätt spår för att nå sin målsättning. Det är givetvis ingen skam att förlora denna match, det är ett riktigt bra lag man möter och det finns betydligt många fler förluster under säsongen som man kan ha mer åsikter om. Men nu har man tappat en hel del onödiga poäng under säsongen och det kan komma att bli riktigt dyrt här i slutskedet. Skillnaden ikväll jämfört med de defensiva mästerverken mot bandyklubben och Mora var just att försvarsspelet inte höll den standard vi ska förvänta oss. Ikväll är det Stefan Warg och David Liffiton som inte kommer upp i nivå alls.

Nils Andersson har just gjort 2-1 och det kändes på rätt väg.
Men en stund i andra perioden kändes det faktiskt som att det var på rätt väg ikväll också. När Nils Andersson gjorde 2-1 höll Malmö på att ta hand om matchen och sätta agendan. Men drygt två minuter senare stod det hastigt och mindre lustigt 2-3 och det tog hårt på Malmölaget. Det ena målet var det jag skrev om ovan, en ren tillfällighet men som sagt symptomatiskt för ett topplag. Ikväll blev med största sannolikhet Karlskrona klara för allsvensk final, det skall till en fullständig kollaps från deras sida för att missa den. Fantastiskt med tanke på vart de flesta tippade dem inför säsongen.

För Malmö kommer den sista veckan av Hockeyallsvenskan bli en fullständig rysare. Redan i nästa match mot Västerås är det på liv eller död. Segraren i den matchen tar ett bastant grepp om andraplatsen, medan förloraren med ganska stor sannolikhet får rikta in sig på den krångligare vägen till kvalet. Jag håller mig kort ikväll eftersom jag har en mancold och ni som är av hankön vet vad jag snackar om. Ikväll hänger vi läpp, men i nästa vecka är det upp i sadeln igen. Inget är förlorat ännu och Malmö har fortfarande allt i egna händer. Visst, förstaplatsen är antagligen att glömma men andra platsen skulle vara bra nog med tanke på allt. Bryt ihop, kom igen och väx nu Malmö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics