tisdag 10 februari 2015

Ikväll inleds upploppet.

Malmö har fortfarande lite mer än två dygn kvar att fila på formen och detaljerna, men för sex lag inleds upploppsrakan ikväll och det är givetvis intressant direkt. Karlskrona tar emot Karlskoga i en hyperintressant match, inte minst för Malmö.

Karlskrona har chansen att sätta mer press på Malmö genom att överta serieledningen. Det krävs två poäng för att lyckas och det lär man givetvis gå för. Inte minst eftersom man just innan uppehållet åkte på en mindre lyckad förlust hemma mot Björklöven. Karlskoga å sin sida har nu fyra raka förluster och har sjunkit en bra bit under topp två, detta måste vändas omgående om man vill ha något med den saken att göra. Lämpligt nog sänds denna match på Viasat och jag kommer givetvis se den med stor glädje och spänning.

Lövenlagen möts i Umeå där Björklöven har chansen att befästa sin plats som toppåtta-lag, medan Asplöven har chans att ta sig upp på playoff-plats igen. Det är två riktigt formstarka lag som möts, där något lag förlänger sin svit medan det andra får börja om. Björklöven har fyra raka segrar, Asplöven har tre.

Lite tvärtom får man säga att det är i "krismötet" mellan Almtuna och Södertälje. Båda lagen är absolut indragna i bottenstriden. Södertälje sist, måste börja vinna om man vill undvika negativt kval. Almtuna vill behålla sin bräckliga marginal ovanför strecket. Kan bli en riktig ångestmatch där Södertälje stämplar in på fem raka förluster och endast en seger senaste tio matcherna. Medan hemmalaget har tre raka förluster och endast en seger på de senaste elva försöken.

Upploppet inleds alltså med raffel direkt och det lär fortsätta så här ända in i mål. Det är med skräckblandad förtjusning det nu skall avgöras. En sak kan vi konstatera, avslagen serielunk har det nästintill inte existerat någon i denna upplaga av Hockeyallsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics