torsdag 26 februari 2015

Malmö gjorde sin del och dramat lever in i sista akten.

BIK Karlskoga vs IF Malmö Redhawks 3-4

Att Malmö var ett lag med en mysig formsvacka är ingen nyhet och detta visade sig också inledningsvis i kvällens match. Malmö tar tag i taktpinnen men dessvärre står Jens Olsson för en sedvanlig bjudning som ger hemmalaget fritt fram. Niko Hovinen räddar men ingen hjälper honom med returen och 1-0. Fullständigt onödigt, fullständigt omotiverat och givetvis fullständigt bedrövligt beteende av en ledande back i laget. Men, men, ett skitmål kan man väl ta tänker man. Bara tre minuter senare blir det 2-0 efter ett snabbt powerplaymål och plötsligt var givetvis inte alls 1-0 målet ok någonstans. Mer skulle dock hända, David Liffiton sätter in en tackling och det blir gruff. Kanske inte helt genomtänkt av BIK-backen att ta den fighten när man är ont om backar. Båda får matchstraff för att ha viftat med stora, mjuka vantar. Liffiton får en extra tvåa för interference men boxplay funkade fint vid andra försöket. Malmö får avsluta perioden i powerplay men inga mål och 0-2 är allt annat än smickrande givetvis. Samtidigt har Västerås vänt 0-1 till 2-1 i Stockholm med bud på mycket mer så det kändes inte speciellt underhållande om vi säger så.

Men hockey är hockey och i andra får Malmö den utdelning man kanske borde haft med sig från första. Karlskoga drar på sig en tvåa efter drygt fyra minuter och i det efterföljande powerplayspelet får Malmö utdelning när bara sekunder återstår. Eric Himlefarb får ett öppet mål serverat sig av Frederik Storm och gör inga misstag. Det hinner bara gå en dryg minut från detta tills det är dags för nytt slarv i egen zon från Malmö och hemmalaget kan göra 3-1. Då kändes det som att möjligen lite av luften skulle gå ur Malmö och det är inte långt borta att hemmalaget gör 4-1. Istället vänder Malmö och Himelfarb serverar Henrik Hetta som inte heller gör något misstag och ännu en gång bara ett mål ner. Kvitteringen kommer också efter snyggt spel och ännu en poäng in på Himelfarbs konto när han styr in pucken framför mål. Malmö kunde gjort mer, Fabian Brunnström missar ett öppet mål, men samtidigt tvingas även Hovinen rädda ett friläge i andra så 3-3 efter två får ändå räknas som rättvisande. AIK lyckades dessutom tack vare schabbel av Jonatan Bjurö kvittera och det var olidligt spännande inför de tredje perioderna.

Tredje perioden blir kanske inget skönspel, men det viktigaste är att Magnus Häggström för första gången ger Malmö ledningen i matchen efter drygt tio minuter. Vad som får snurra igång rejält i tredje och gör det med bravur är boxplay. Det blir massor av boxplay och med två man mindre också när hemmalaget drar målvakten men Malmö fredar målet och är nära 5-3 när Hetta drar i stolpen på det tomma målet. Men, på Hovet bjuder ännu en gammal Malmömålvakt på en tavla. Robin Rahm är god hjälp när Västerås tar ledningen och något de också behåller matchen ut. Malmös vändning innebär att även sista omgången otroligt nog lever i högsta grad. Faktum är att Malmö-AIK på lördag är en mycket viktig match för båda lagen. Vill Malmö bli topp två MÅSTE man vinna, samtidigt som Björklöven måste ta samtliga poäng från Västerås och/eller att Karlskrona tappar samtliga poäng borta mot Södertälje. Ja, Karlskrona föll ihop och förlorade hemma mot Vita Hästen och det som kändes givet i morse känns plötsligt lite mer osäkert.

Denna galna serie förnekar sig inte alls. Malmö har inget i egna händer, man kan faktiskt vinna serien om både Västerås och Karlskrona kammar noll. Vem hade trott att det var möjligt? Inte jag kan jag meddela. Absolut viktigast var ändå att Malmö kunde bryta den negativa trenden och ta tre poäng igen. Det kändes mycket långt bort i första när Olsson bjöd på sitt juniormisstag, något som dessvärre är mer regel än undantag i matcherna. Men trots detta och slarvet vid 3-1 vänder Malmö och tar med sig samtliga poäng vilket var tvunget. Det var verkligen inte perfekt av Malmö, men man krigar till sig poängen man behöver och visar att ryktet om lagets död var betydligt överdrivet. Jag kan inte släppa hur galet spännande omgång det väntas på lördag.

Förutsättningar för Malmö nämnde jag men lagen som möter Malmö, Västerås och Karlskrona då? AIK som kommer till Malmö måste vinna för att undvika kval om inte Asplöven förlorar med 8 mål, vilket INTE kommer hända hemma mot Mora. Så förutom att vinna måste de även lite på att Mora snor poäng från Asplöven. Västerås har Björklöven hemma där Umeålaget har chans att ta sig upp på femteplatsen vilket är viktigt i slutspelsserien. Karlskrona har den "lättaste" uppgiften, man ska bara åka upp och hämta hem tre mot klara jumbon SSK som är det enda laget i dramat som inte har något att spela för. Intressant, ett lag som allmänt tippades högt mot ett som tippades i botten inför säsongen fast ombytta roller när serien summeras. Det som talar för SSK nu, är att det är deras sista match som inte kommer vara på liv eller död denna säsong. Kanske kan de släppa lös lite, även om det känns osannolikt på förhand. Men, det kändes också helt uteslutet att Vita Hästen skulle åka ner och plocka tre i Karlskrona ikväll.

Serien lever så skaffa era biljetter till det som defintivt är Malmös sista match i Hockeyallsvenskan denna säsong, hjälp Malmö att göra sin del i dramat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics