lördag 28 februari 2015

Malmö gjorde sitt, men det räckte som väntat inte ända fram.

IF Malmö Redhawks vs AIK 3-1

Förutsättningarna var som om de vore skrivna av Alfred Hitchcock, de allra flesta lag hade något att spela om och Malmö hade chans att bli allt från etta till trea. Nerver både här och var kan man tänka sig. Malmö får precis den typ av start men vill ha när det gäller mycket, 1-0 efter mindre än två minuter genom Nicklas Jadeland på lagets första skott mot mål. Ett riktigt skitmål där han trycker in pucken, men det är också precis den typ av mål som sätter ribban. Malmö har fler fina lägen men får inte in fler puckar. Samtidigt skrapar även AIK ihop en del lägen med bland annat ett stolpskott. Efter att periodens summeras har även bortalaget haft lite mer puck än Malmö. Ledningen är knapp och Malmö måste fortsätta. På de andra arenorna kan Västerås kliva upp till 2-0 medan Södertälje håller 0-0 mot Karlskrona efter 20. Malmö fortsatt trea, en poäng bakom Karlskrona.

I andra perioden dröjer det ända tills knappt tre och en halv minut in innan Jadeland utökar Malmös ledning i powerplay. Efter det kan man i stora drag säga att AIK tar över taktpinnen, eller om Malmö väljer att spela med större marginaler. Hur som helst får bortalaget på lite mer press medan Malmö jobbar med att ligga rätt och ge Niko Hovinen arbetsro i kassen. Detta går faktiskt alldeles lysande under en riktigt lång stund. Men med knappt tre och en halv minut kvar av perioden åker Jemremias Augustin på ett matchstraff för tackling mot huvudet. Boxplay är som oftast något Malmö kan och briljerar i, så även denna gång. Man dödar den del av femminutaren som befann sig i andra perioden och kan gå till pausvila med en 2-0 ledning. Uppe i Västerås har hemmalaget vädrat sitt powerplay några gånger men även bortalaget fått in några puckar. 4-2 till Västerås efter 40 räcker gott och väl. Karlskrona har det jobbigare i Södertälje, fortsatt 0-0 efter 40 som räcker men är bräckligt. Allt kommer avgöras i Hockeyallsvenskans sista ordinarie period.

Malmö inleder med att städa av det sista av femminutaren på ett fint sätt. Samtidigt har Södertälje tagit ledningen med 1-0 och under två minuter och femton sekunder är Malmö i final. Men bara i två minuter och femton sekunder, för exakt så lång tid tar det för Karlskrona att kvittera matchen. I Malmö ger man sitt, inte minst Hovinen som stoppar AIK. Till slut bestämmer sig David Liffiton och Andreas Hadelöv för att ge AIK lite handicap också. Liffiton drar på sig en onödig tvåa för roughing och Hadelöv får utvisning för snack. Inte helt genomtänkt givetvis och med 5/3 i två minuter gör inte AIK något misstag. Låt vara att Malmö nästan klarar det, men med 38 sekunder kvar kommer reduceringen. 4/5 spelet överlever Malmö och strax efter får man med sig en kompensation och 3-1 kommer efter 16 sekunder genom Jens Olsson. Malmö gör vad man kan, men förlusterna mot Västerås och Karlskrona blev kostsamma. Man avslutar säsongen som vinnare, men också förlorare.

Så här fin var tabellen, i två minuter och femton sekunder.

Man skulle vinna Hockeyallsvenskan vilket man inte är långt ifrån, men dock. Tre poäng bakom Västerås och som ni förstår är det förlusten mot just dem som kostade Malmö platsen. Små marginaler. Karlskrona som avslutar Hockeyallsvenskan med två raka förluster, men dock efter straffar ikväll. Detta betyder att Malmö missar topptvå med en ynka poäng. Malmö får fler chanser genom Slutspelsserien, en serie som inleds på hetast möjliga vis med SKÅNEDERBY i Malmö arena på torsdag. Snacka om att Malmö har revansch att utkräva efter de två förlusterna i förra säsongens Kvalserie. Oj, oj, oj vilken smällkaramell!

Malmös matcher i enkelserien som kallas Slutspelsserien:

5/3 Malmö-Bandyklubben
7/3 Vita Hästen-Malmö
9/3 Malmö-Björklöven
11/3 Karlskoga-Malmö
13/3 Malmö-Mora

Tabellen inför serien:

1. Malmö 3p
2. Bandy 2p
3. Karlskoga 1p
----------------------
4. Björklöven 0p
5. Mora 0p
6. Vita Hästen 0p

De tre översta kvalspelar sen om platser i SHL. Ettan möter förloraren i den Allsvenska finalen medan tvåan och trean möter SHL-lag. NU börjar säsongen på allvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics