tisdag 17 februari 2015

Mif tog en viktig seger mot bandyklubben, trots allt.

Oj, oj, oj. Vart börjar man efter en sådan här helkväll? Vi kan nog vara säkra på att Roger Nordström var absolut gladast i Malmö arena ikväll. Men mer om det i ett annat inlägg imorgon, det är värt ett eget kapitel om vi säger så. Som gammal Mifare kändes det oerhört vackert att se Malmö spela i de färger man bar när jag började följa dem. Tack och lov blev det seger också, trots att man inte hade mycket gratis ikväll.

Roger Nordström hade flera anledningar att vara glad i kväll.

Matchen inleddes med att Jens Olsson höll på att ge bandyklubben ledningen direkt i första bytet. Men både han och Malmö var det lag som tog tag i taktpinnen, inte för att RBK var dåliga men Malmö var aningen bättre helt enkelt. Framför allt defensiven skilde lagen åt, Malmös var så som vi vill se den medan bandyklubbens defensiv var blek och medelmåttig som oftast denna säsong. Tyvärr skulle detta bli en match där domaren Daniel Winge skulle spela en betydligt större roll än vad som är ok och det började redan i första perioden. Två utvisningssituationer släpps, den ena aningen tveksam medan den andra var solklar. Det första Malmö gör, missar han däremot inte. I normala fall brukar udda bli jämt, men icke i kväll. När matchen var över hade Winge missat MINST fem solklara utvisningar på RBK varav en borde varit match penalty. Malmö spelar dock lysande powerplay ikväll och fixar både 4/5 och 3/5 utan några större problem. Det hjälpte givetvis till att RBK inte spelade något vidare powerplay så klart. En kort stund efter att man blivit fulltaliga får Malmö straff. Tony Romano som tagits till nåder lägger och bränner den. Malmö fortsätter trycka på och när Malmö fick chansen i powerplay, kommer också 1-0 vilket kändes fullt logiskt. Olsson, som tabbade sig inledningsvis, bombar in målet från blå och det är också ställningen efter första 20.

Festligt, fullsatt och seger mot RBK. Kan inte bli bättre!

Bandyklubben höjer sig i andra och får mer press på Malmö och lyckas också kvittera tillställningen när Jacob Lilja kommer ensam mot Niko Hovinen och lyckas lägga den mellan benen. Ett mål Hovinen inte alls var nöjd med att släppa och det borde han inte gjort heller. Eftersom Malmö egentligen borde spelat powerplay. Kvitteringen kommer till eftersom Fabian Brunnström blir trippad i mittzon, ännu en gång utan åtgärd. Winge borde givetvis ha assist på målet, eller något liknande. Tror ni det är över där? Å nej, Winge hade många fler strängar på sin lyra ikväll så häng med! Tyvärr tappar Malmö lite fokus på matchen här, eftersom man måste tala om för domaren vad man tycker och tänker vilket i och för sig är logiskt med tanke på den bedrövliga nivån. Men det hjälpte inte Malmö i matchen om vi säger så, som strax efter också drar på sig en tvåa för sex man på isen. Detta boxplay får dock in hemmalaget i gängorna igen och efter att man ganska enkelt städat undan det går man på offensiven. Detta leder i förlängningen att bandyklubben drar på sig utvisning, som Malmö utnyttjar på ganska exakt samma sätt som vid 1-0. Denna gången är det dock Nils Andersson som dundrar in vad som skulle visa sig bli segermålet. När det faller, sitter RBK:s #3 Almen Bibic på botbänken. Dessvärre spelade han vidare och skulle få en äcklig huvudroll i den avslutande perioden.

Nils Andersson gjorde det avgörande målet.

Tredje perioden blir ett ställningskrig där Malmö verkligen spelar den "slutspelshockey" man pratat om. Defensiven var, om inte 100% så otroligt nära. Man gör rätt saker vid rätt tidpunkt och ger oftast inte RBK den tid man vill ha. Bortalaget chansar givetvis hej vilt och kunde säkert fått in någon skitpuck, men Malmö förtjänar att hålla tätt. Man är stora och rejäla över hela banan. Alla gör verkligen sitt jobb och missar man, hängs det inte med några huvuden utan man jobbar tillbaka. Den ende spelare jag kunde se som kände sig aningen obekväm, var Romano. Och det berodde nog på att han så gärna ville visa att han är värd istid och grämde sig att han missade straffen och något riktigt saftigt läge till där han hittar plockhandsken. Men han gör en bra match utefter förutsättningarna, troligtvis långt mycket bättre än vad Yanick Lehoux hade gjort om jag får spekulera. Tyvärr blir det en riktigt besk eftersmak efter denna tredje seger mot bandyklubben. Bibic bestämmer sig nämligen för att svina och tacklar Mattias Persson i huvudet, som går ner fullständigt.

Stefan Warg tittar till utslagne Mattias Persson. Samtidigt berättar
David Liffiton en gullig saga för Daniel Winge, kan vi kanske anta. 

En SOLKLAR tackling mot huvudet som ger Persson hjärnskakning och, inte något straff för Bibic. Därmed var Winges fullständiga debacle ett faktum. Jag hoppas givetvis att Bibic anmäls i efterhand, för sådant ska man stängas av för utan någon som helst tvekan. Här tycker jag faktiskt att det är stort att Malmö inte skickar ut David Liffiton eller någon annan på hämndaktion. Det hade varit lätt att göra det när känslorna svallade, men man behöll det lugn som man vinner matcher genom. Ingen hjälper Persson genom det och framför allt hade det inte hjälpt laget. Men som sagt hoppas jag verkligen att det leder till avstängning för Bibic, allt annat är en rejäl skandal. Ja och Winge ska självfallet inte döma denna typ av match mer den här säsongen, det är inte alls hans grej vad det verkar.

Segern är hemma!

Segern innebär att Malmö tar tillbaka sin andraplats just i hasorna på Karlskrona. Den innebär också att bandyklubbens resa framöver blir än mer krånglig, åtminstone om man siktar mot topptvå. Sist men inte minst innebär den att Malmö är solklara innehavare av titeln Skånes bästa ishockeylag i Hockeyallsvenskan 2014/2015. Men seger inför en fullsatt, eller åtminstone utsåld, Malmö arena är en sak. Nu måste Malmö också åka upp till en kall och jobbig FM Mattsson Arena och visa att kvällens insats inte var en engångsföreteelse. Men ikväll är vi glada och i kväll firar vi. Bäst i Skåne och derbykungar i seriespelet. Vi firar också en stor match av hela laget, fortsätter man så här är det fortsatt stor chans till ännu mer glädje framöver.

Priset som bäst i Malmö, den ytterst lyckade värvningen Niko Hovinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics