onsdag 4 februari 2015

Mycket talar för att Niko Hovinen blev helt rätt.

Malmö har som bekant använt tre målvakter under säsongen. Inledningsvis var det Pontus Sjögren som väntat var förstemålvakt. Efter ett tag blev det omvända roller när man valde att istället satsa på Jonas Gunnarsson, vilket funkade helt ok. Slutligen tog man så in Niko Hovinen som bara stått två matcher vilket egentligen är för tidigt att dra några slutsatser av. Man kan dock konstatera att han gjort det bra hittills och med största sannolikhet är killen att satsa på resten av säsongen. 

Men vad har förändrats i Malmö över dess månader? Jo, om man tittar på de matcher Pontus har vaktat målet vilket främst var inledningsvis. Då fick han i snitt 16,1 skott mot sig, mycket lite och precis så som tränarna vill att det ska vara. Jonas fick sedan under sin tid 20,9 skott mot sig, en ganska markant ökning alltså. Helt klart är att defensiven och försvarsarbetet har försämrats något under senare delen av säsongen, fler skott kommer igenom helt enkelt. Om detta är något medveten förändring av spelsättet, låter jag dock vara osagt.

Det bli faktiskt än mer tydligt om vi räknar in Nikos två matcher hittills, han har i snitt fått 25 skott mot sig under sina två matcher. Vi kan alltså konstatera att defensiven behöver skärpas till om man vill hålla nere skotten mot mål, det måste jobbas hårdare och täckas mer skott helt enkelt. Visserligen gör det jobbet svårare för målvakten men med tanke på att Nikos statistik hittills klart överglänser både Pontus och Jonas, känns det som att man kan ha hittat rätt trots allt. Visst, det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser efter bara två matcher. Men vi kan i varje fall konstatera att hans inledning antagligen blivit precis vad Sylvegård hade hoppats på.
---

Nikos två matcher har gett två segrar, via övertid mot Almtuna och via straffar mot Oskarshamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics