onsdag 11 februari 2015

Nu börjar allvaret, på allvar.

Efter drygt en veckas uppehåll i matchande är det nu dags att bruka allvar, på allvar, för Malmö. Nu är det slut på serielunken, som det egentligen aldrig varit fråga om denna säsong. Nu ska seriens sista sju matcher betas av och sen blir det ännu allvarligare. För denna galna säsong handlar bara om en enda sak för denna upplaga av Malmö Redhawks, att avancera till SHL. I bästa fall återstår det bara tio matcher för laget, sju seriematcher och tre slutspelsmatcher som vinns. För att ta sig dit, kommer det krävas disciplin och åter disciplin. Att bjuda publiken på någon form av underhållning, är fullständigt underordnat nu. Segrar, segrar och åter segrar är vad som behövs och det i sig är underhållande nog.

Första hindret på vägen heter Timrå IK, ett pånyttfött krislag som de har kallats ett tag. Ett lag som inte har haft så stora problem med Malmö under säsongen faktiskt. Visserligen har Malmö tagit 5 av 9 poäng, men det har varit målmässigt jämnt. Det är inte alls speciellt konstigt, då Mika Norja i Timråkassen är en riktigt bra målvakt som inte alls sällan räddar poäng åt norrlänningarna. Timrå har haft kris utanför isen, men är nu räddade och att denna börda har släppt kommer givetvis ge en extra boost. Åtminstone för ett tag. Man tog dessutom en TUNG skalp innan uppehållet då man fällde Västerås på bortais. 7 av 15 poäng har de spelat in senaste fem matcherna med en målskillnad på 15-16. I tabellen ligger laget pyrt till med bara 4 poäng ner till kvalstrecket, men man har bara 6 poäng upp till playoff. Det finns alltså flera anledningar till att man defintivt inte tänker lägga sig ner och ge bort poäng till Malmö.

Malmö gick inte direkt som på räls innan uppehållet men spelade ändå in 11 av 15 poäng de fem matcherna just innan. Målskillnaden lyder 20-10 där vi måste minnas att matchen mot Vita Hästen fortfarande ger ett kraftigt utslag. Samtliga matcher efter den har varit uddamålsvinst eller förlust och tre har gått till förlängning. Det viktiga är att man ligger på två insläppta i snitt vilket är målet. Kan man hålla sig där eller lägre gäller det "bara" att göra mål på sina chanser samt att mycket bättre utnyttja de tillfällen då man får till ett rejält spelövertag. Malmö måste ta två poäng för att återta den serieledning Karlskrona övertog igår när omgången inleddes. Man har nu, som sagt, haft en dryg vecka på sig att bygga samman truppen efter nyförvärv och skador. Nu finns inte "de är nya" som möjlighet att förklara att någon inte vet vad som skall göras på isen. Nu ska samtliga vara underställda laget, punkt slut. Spelare som kör sitt eget race, bör inte heller få speltid så länge så är fallet. Det finns faktiskt inte en enda i Malmötruppen som är ovärderlig, ingen som skiner så pass mycket att han måste spela oavsett inställning. Alla kan få nöta bänk och alla kan även genom hårt jobb ta sig in igen och dessutom få mycket istid, lex Tobias Ericsson. Ska bli spännande att se hur man ställer upp i morgon, det enda som för mig är klart på förhand är att Niko Hovinen vaktar målet.

Som vanligt tror oddssättarna på Malmö, vilket inte är märkligt med tanke på placeringen i serien. Men med tanke på hur det gick innan uppehållet känns krysset mycket frestande. Jag hoppas dock att vi får se "slutspels-Malmö" på allvar imorgon, ett lag som inte ger bort en millimeter is och käkar puck som om det vore skumtomtar. Det är vad jag hoppas och vill, då känns tvåan nästintill given.

---

Passar även på att pusha extra för hemmamatchen mot bandyklubben nu på måndag. Det börjar nämligen bli ont om tid om du saknar biljett, 10546 biljetter är redan är sålda och det lär bli fullsatt. Malmö kommer spela i en typ av retrotröja för att hedra Roger Nordstöm vars tröja kommer pensioneras. Skaffa biljetter nu!

Odds från Unibet
Timrå IK - IF Malmö Redhawks

1: 3.55    X: 4.20    2: 1.80

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics