fredag 27 februari 2015

Ödesmatch för både Malmö och AIK väntar.

Tänk att vi redan är här, dagen innan Hockeyallsvenskan 2014/2105 är färdigspelad. Hetaste upplagan någonsin är alldeles strax över och det är sedan dags för det verkliga allvaret för de lag som får fortsätta spela. Malmö har gjort en aningen svajig säsong där man stundtals lidit av ineffektivitet och stundtals av att defensiven fallerat. Man hade en grym formtopp just innan nyår, men har inte nått upp dit efter helgerna. Trots detta är man nu inför seriespelets sista match med och slåss om plats 1-3. Låt vara att man slarvade bort chansen att kunna påverka den slutliga placeringen på egen hand, men man är där.

Imorgon tar man emot AIK, som kommer till Malmö med en enda uppgift. Att vinna för att därigenom förhoppningsvis undvika ett negativt kvalspel. Inte heller de har det i egna händer utan måste lita på att Asplöven plockar mindre poäng mot Mora hemma i Haparanda än vad AIK gör mot Malmö. 8 poäng har AIK samlat på sig senaste fem omgångarna med en målskillnad på 11-9. De har alltså varit relativt framgångsrika defensivt med mindre än 2 mål insläppta per match på slutet. Igår blev det en uddamålsförlust mot Västerås mycket tack vare stort uppoffrande i egen zon och en duktig Robin Rahm. Annars borde Västerås vunnit matchen relativt enkelt och stort sett till spelbilden.

Malmö har blandat och gett på slutet, men fick stopp på blödningen i gårdagens seger uppe i Karlskoga men släppte som ofta på slutet till alldeles för mycket framför Niko Hovinen. Malmö har tagit 9 poäng senaste fem matcherna med målskillnaden 18-13. Man både gör mer mål och släpper in fler än vad AIK gör för tillfället alltså. Det skulle kunna bli förändringar till i morgon, Mattias Persson är nämligen redo för spel igen och det känns inte alls otänkbart att det kan skicka Tony Romano till läktaren. Malmö måste absolut vinna matchen om man vill nå högre än den tredjeplats man annars är garanterade. Plockar Malmö alla tre poäng, går man upp på samma poäng som både Karlskrona och Västerås har inför matchen. Så, något av dessa båda lag måste kamma noll i morgon för att Malmö skall avancera. Skulle båda kamma noll vinner faktiskt Malmö serien om man tar samtliga poäng.

Fascinerande att det är så spännande i seriens sista omgång. Jämför gärna med SHL som sedan länge är död och fullständigt utan spänning. Mycket givetvis på det "socialslutspel" man infört där uppe som gör att man får vara med och leka om guldet trots att man slutar 10. Så kan man göra om man vill undvika all form av spänning så klart. SHL är just nu en väldigt, väldigt sjuk patient och där om någonstans behövs det massor av förändring.

Självfallet är Malmö som sig bör favoriter inför matchen, hur skulle det annars vara när trean drabbar samman med trettondelaget. Av hävd brukar dock Malmö ha problem med bottenlag man förväntas spela ut mot. Inte minst årets upplaga som inte riktigt är skickliga nog för att kunna spela ut något lag i serien. Få undantag från det har vi sett även om det givetvis förekommit. Malmö har i snitt denna säsong gjort ett mer mål än motståndaren, varken mer eller mindre. Lördagsmatch av stor vikt gör att det kommer bli ganska bra med folk om än långt från fulsatt, 6521 biljetter sålda just nu. Ska du dit och saknar biljett? Köp i förhand och slipp kö genom att besöka Ticnet.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - AIK

1: 1.55    X: 5.00    2: 4.35

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics