söndag 1 februari 2015

Oerhört viktigt jobb väntar för ledarstaben i Malmö Redhawks.

Transferfönstret har brakat igen och nu är det defintivt de spelare som finns i laguppställningen som ska göra det för Malmö. Att förändringar i kedjor och backpar kommer ske kan vi utgå ifrån, åtminstone Fabian Brunnström är i teorin ingen dussinlirare. Han behöver spela och spela ganska mycket för att man ska få ut något av honom. Man får också anta att Christoffer Forsberg är tänkt att spela, annars känns värvningen aningen märklig. Så vilka ska stå åt sidan nu, när truppen innehåller 15 forwards efter att jag räknat bort Nils Berström? Ja, Kim Rosdahl kan man skicka ner i J20 utan att skämmas allt för mycket. Men han var absolut helt ok i sin comeback senast mot Almtuna. Men om vi räknar bort honom återstår ändå 14 spelare, efter att Joey Tenute är åter. Alltså måste spelare stå åt sidan, så blir det oundvikligen och frågan är då vad det kommer göra med stämningen i truppen?

Utan att överdriva kan man säga att uppdraget för ledarstaben har blivit betydligt mer delikat. Man måste nämligen hålla alla nöjda med situationen, eller åtminstone acceptera den och få alla att dra åt samma håll. Inte minst de som kommer bli utan speltid! Det kommer bli otroligt spännande att se hur man ställer upp kedjorna på tisdag.

Man har även åtta backar och ofta ställer Malmö upp med sju backar och en extra forward i matcherna, tror inte att man kommer börja spela med fyra backpar nu helt plötsligt faktiskt. Innan har ofta Tobias Ericsson hamnat i kläm och var helt utanför laget en ganska lång stund. Men sedan han fick koma in i värmen igen, har han utan tvekan varit en av isens bästa spelare. Senaste matchen hade han dessutom mest istid av alla spelare, till och med mer än Jens Olsson som brukar ha mest. Känns ganska orimligt att dra honom ur laget igen, faktiskt. Johan Ivarsson känns som den som ligger närmast till hands att få stryka på foten, också lite synd då han helt klart börjat bli lite varm i kläderna.

Målvaktsfrågan är löst, jag tar för givet att Niko Hovinen från och med förra matchen är ohotad förstemålvakt. Finns ingen som helst anledning att börja rota i det där nu igen, han behöver istiden och ska få den. Jonas Gunnarsson är andrafiol och har gjort det bra, men han är långt ifrån en "slutspelsmålvakt" stänger igen matcher. Pontus Sjögren som är den ende av målvakterna som har kontrakt över nästa säsong är helt sidsteppad, vilket inte känns helt genomtänkt kanske. Statistiskt är han och Gunnarsson ganska lika. Sjögren släpper in något mindre mål medan Gunnarsson har vunnit, om än ytterst marginellt, lite fler matcher.

Ja, som ni förstår finns det mycket ledarskapsuppgifter framöver som måste lösas med raka besked och silkesvantar på samma gång. Det gäller som sagt att få samtliga spelare att jobba mot samma mål. Oavsett om man heter Joey Tenute och är garanterad istid eller Tony Romano och får ta det som erbjuds. Alla måste inse att man fyller en funktion. Lyckas ledarstaben med detta, finns fina möjligheter att man blir en dryg hockeymaskin. Svårslagen och ständigt irriterande för motståndarlagen. Lyckas man inte, kan det bli otroligt jobbiga hål i väggen. Framtiden ger så klart svaret och en liten del av dem kan man säkert se redan på tisdag i Malmö arena. Efter den matchen har laget nio långa dagar på sig att bli redo för den stora uppgift som väntar, att vara bäst när det gäller. Biljetter till Malmö-Oskarshamn finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics