fredag 20 februari 2015

Seriefinal inför förväntat fullsatta läktare stundar.

För andra matchen i rad väntas det bli lapp på luckan i Malmö arena när det vankas seriefinal i morgon. Hittills har Malmö haft en fantastisk vecka med seger i Skånederbyt och det stora målfyrverkeriet i tredje perioden mot Mora. Gemensam nämnare för båda matcherna är ett stort och uppoffrande arbete i defensiven framför en oerhört skicklig och taggad Niko Hovinen. Nu kommer serietvåan Karlskrona på besök för lagens sista möte i seriespelet och det finns alla förutsättningar för en riktigt fin match.

Malmö har studsat tillbaka rejält efter fadäsen uppe i Timrå förra veckan som sagt. Senaste fem matcherna har man plockat 10 poäng med målskillnaden 18-11. Man ligger nästan där man vill alltså, två poäng per match och bara marginellt över två insläppta per match. Precis så måste man uppträda även i morgon för att skaffa sig den hett eftertraktade trepoängsmarginalen till bortalaget. Jag ska inte säga att man MÅSTE ha den marginalen, men det hade varit bra för att ge sig själva möjligheten att tappa tre poäng i de svåra bortamatcherna mot Karlskoga och Västerås. Malmö har hittills tagit samtliga poäng mot Karlskrona med målskillnaden 10-3, något som mest troligt inte spelar någon som helst roll i morgon. Laget lär se ut precis som mot Mora och därmed fortsatt läktarplats för Yanick Lehoux.

Bortalaget har också gått bra så klart, även om man dippat lite här på slutet och bara har en trepoängare senaste fem matcherna. Dock 9 poäng av 15 möjliga ändå med målskillnaden 13-11. Karlskrona spelar med mycket fart, eller vill spela med mycket fart. Kan man bryta sönder det är mycket vunnet då man som lag kanske inte är riktigt lika skickliga individuellt som Malmö. Men helt klart är det två ganska jämnstarka lag sett till seriespelet, där Karlskrona defintivt gjort det mycket bättre än vad de flesta trodde inför säsongen, jag tippade dem till exempel näst sist i serien. Man har gjort ett bra jobb och är givetvis heta och tror på sig själva, i motsats till Mora igår som ett exempel.

Oddssättarna tror på Malmö även om det är ett ganska högt odds på hemmaseger. Jag säger så här, spelar Malmö med samma uppoffrande och obarmhärtiga press över hela banan och gedigna defensiv som mot bandyklubben och Mora. Ja då kommer utan tvekan Karlskrona få slita oerhört ont för att ta poäng imorgon. Gör man det inte, är vägen öppen för bortaseger så klart. Det är väldigt enkelt, Malmös lag måste jobba hårt och röra på benen varje kväll. Då är man väldigt svårslagna. Ännu en gång påminner jag om att komma i tid imorgon!

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Karlskrona HK

1: 1.90    X: 4.00    2: 3.35

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics