torsdag 5 februari 2015

Stötta, stötta, stötta!

Min bloggkollega Mattias Olsson skrev några riktigt tänkvärda rader häromdagen. Följande har etsat sig fast i mitt undermedvetna och jag har inte kunnat sluta tänka på dem. Hela bloggposten finns här.

"Jag lämnar matchen i sig där. Jag vill i stället lyfta den smått usla stämning som just nu råder kring Malmöhockeyn. Jag klagar på läktaren, jag är frustrerad på läktaren (mest på Yanick Lehoux) och jag stöttar inte konstant. Ärligt talat, nu får vi ta oss i kragen och börja stötta. Det är slutspelshockey redan nu och varje match ändrar ständigt förhållandena i tabellen. 
Stämningen bland sittplatspubliken har varit svag ett bra tag nu.
Antalet kritiska inlägg har ökat rätt rejält på sociala medier. 
Kritiken i media börjar växa medan andra lag hyllas utan nyans. 
Vänd på det mentala nu, börja uppskatta resan och stå upp för klubbens färger. Kom igen!"

Jag försöker att inte läsa på nätet under matcher. Men någon gång händer det att jag besöker diverse grupper och diskussionsforum under match. Stundtals blir jag uppriktigt förvånad över hur pass defaitistisk inställning många har. Räcker med att ett mål släpps in och kommentarerna blir ibland absurda, lite Twilight Zone-känsla. Malmö slåss i toppen, Malmö leder serien men Malmö spelar också i andraligan. Det känns lite som att många fortfarande tror att Malmö är det lag man var 1994. Att en förlust mot lag i Hockeyallsvenskan bara beror på en usel insats av ett egentligen överlägset lag. Så är det inte, faktiskt inte ens nästan. Malmö ÄR ett Hockeyallsvenskt lag och har så varit väldigt, väldigt länge. Låt vara att man har en för nivån bra trupp.

Jag tycker att det är hög tid för oss alla som följer föreningen, att bli den sjätte utespelaren på allvar. Att bidra även när det går tungt. Att bua åt det egna laget kan exempelvis aldrig någonsin bidra till något positivt. Inställningen "vad var det jag sa" borde bytas ut mot "kom igen nu Malmö". Det är inte vad som händer om fem matcher, nästa år eller om tio år som är intressant. Det är vad som händer på isen nu, i just den match som pågår som är intressant. Vi borde alla känna mycket mer stolthet över klubbfärgerna och de som representerar den. Herregud, laget leder serien med sju omgångar kvar av den bästa Hockeyallsvenskan någonsin. Det är otroligt svårt att kräva någonting mer än så. Att en del matcher förlorats onödigt, uppvägs klart av att Malmö även vunnit matcher då man inte varit bra.

Sju omgångar kvar av serien, sen väntar slutspel i någon form för klubben i våra hjärtan. Jag tycker att vi från och med nu stöttar i med OCH motgång, på allvar! Göra det vi kan göra från sidan för att hjälpa laget och stjälpa de som inte ingår i laget. Sen kan vi skriva bokslut, när sista matchen spelats. Det är en otroligt viktig säsong som närmar sig målet, stödet lär behövas och betyder säkert extra energi för spelarna på isen. Jag avslutar med en rad av Mattas.

"Vänd på det mentala nu, börja uppskatta resan och stå upp för klubbens färger. Kom igen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics