fredag 20 mars 2015

Dags för akt tre i kampen om SHL-platsen.

Två ruskigt jämna matcher har Malmö och Leksand gjort mot varandra inledningsvis i kampen om den åtråvärda SHL-statusen. Båda lagen har visat att man kan vinna borta, båda gångerna har självmål avgjort. Frågan är om det blir en annan matchbild imorgon, eller om det blir mer av samma? Gamla Leksands-legendarer har uttalat sig om att det blir enkelt för masarna, men jag vet inte jag. Jag tycker att Leksand har bättre toppar i sin offensiva spets, men i övrigt är skillnaderna mellan lagen marginella om ens några.

Hur som helst kan vi utgå från att Leksand kommer göra allt i sin makt för att ta en hemmaseger och få ner Malmö i åtminstone halv brygga. Eftersom de vann förra matchen, vet de nu hur fint det känns. Antagligen hade många av dem glömt att det ens var möjligt att vinna en ishockeymatch. Jonas Frögren är en i sanning dalande stjärna som inte kan erbjuda mycket motstånd, men han fick ändå härja ganska friskt nere i Malmö efter avblåsningar. Det knuffades och kackades med klubban och jag tror att han trots sina numera stora brister i spelet kom under skinnet på en del i Malmö. Så visst fyller han sin funktion att få motståndarna ur balans. Annars handlade mycket om en annan back sist, unge och skicklige Linus Hultström. En gosse som Malmö absolut måste hålla ögonen hårt på. I övrigt har mest Leksand ägnat sig åt att ogilla Malmös jumbotron sedan senast, en aningen märklig sak att ägna energi åt kan jag tycka. Toni Kähkönen som satte axeln i ansiktet på Johan Björk kommer inte delta på grund av avstängning, i övrigt kommer nog hemmalaget se ut som senast.

I Malmö blir det givetvis lite förändringar. David Liffiton är tillbaka efter sin avstängning och kan säkert få till en och annan intressant diskussion med herr Frögren i Leksand. Annars hoppas jag givetvis att Liffiton INTE tar några korkade utvisningar utan använder huvudet. Just utvisningar är inget Malmö skall ägna sig åt mot Leksand, risken att det blir dyrköpt har vi svart på vitt nu. Förhoppningsvis kan Nils Andersson åter komma till spel, en back Malmö absolut inte bör vara utan i dessa matcher. Det bestäms hur som helst inte förrän i morgon. Björk lär med största sannolikhet inte kunna spela, även om han försökte sig på lite istid idag innan övriga tränade. Men att han överhuvudtaget var på is, torde ändå tyda på att han inte är så svårt skadad som han kunde varit tack och lov. Det hade givetvis varit mycket bra om Malmö fick igång sitt powerplay igen, det kammade noll på hemmaplan senast vilket annars antagligen inneburit seger. Det är också viktigt att man är ytterst noggranna i hemjobbet och defensiven, mycket också beroende på vilka spelare från Leksand som är på isen. Vissa av deras kedjor har man absolut inte råd att gå bort sig mot. En sista förhoppning är att Fabian Brunnström ska kunna steppa upp ett par pinnhål.

Leksand är fortsatt favoriter som sig bör på hemmabana. Men oddsen har sjunkit på hemmaseger sedan första matchen och det finns säkert en hel del som är aningen förvånade att matchserien varit så heljämn som den varit. Malmö vet att de kan vinna i Leksand samtidigt som Leksand vill vinna och för första gången i serien ha övertag. Jag räknar kallt med ännu en kanontight drabbning, powerplay och boxplay kan högst troligt avgöra. Och glöm för allt i världen inte att skaffa biljett till Malmös nästa hemmamatch! Just nu är 5622 stycken sålda.

Odds från Unibet
Leksands IF - IF Malmö Redhawks

1: 1.70    X: 4.00    2: 4.20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics