tisdag 10 mars 2015

I väntan det bittra slutet, rullar säsongen vidare.

Det finns inte många ord kvar i mig om jag skall vara ärlig. Slutspelsserien har i sanning kraschat rakt in i en bergvägg för Malmö Redhawks. Det finns halmstrån att greppa, men sannolikheten att de ska hålla för ett helt lag fyllt av knäckta spelare är lika sannolikt som att livbåtarna på Titanic skulle kunna rädda alla ombord. Det har gått från att vara en sportslig utmaning för Malmö av årsmodell 2014/2015, till en mänsklig utmaning. Människorna där ute på isen är inte maskiner dessvärre, utan helt vanliga människor med psyken som kan gå sönder. Sönder är vad Malmö är, fullständigt sönder. Igår upphörde man till och med att fungera som lag och försökte spela ishockey en mot fem, lika framgångsrikt som det låter. Enkla passningar blev till enormt komplicerade förehavanden, saker som i samtliga spelare egentligen sitter i ryggmärgen. Om någon av er någon gång varit riktigt deprimerade, vet ni ganska exakt hur svårt det kan vara att göra just dessa enkla saker. Små tuvor blir till lodräta klippor.

Det finns heller inget som är så märkligt som lagidrott, där en hel grupp drabbas av denna depression som vore de smittade av varandra. Ni såg ögonen på spelarna igår, ni som såg eländet. Ni såg blickarna, skräcken för vad man tappat. Rädslan att förlora är nu så enorm att den helt utraderar glädjen av att vinna. Jag tror ärligt talat inte ens att en seger imorgon kan radera ut denna rädsla, jag tror faktiskt att det är kört. Skulle det mot förmodan komma en mirakelvändning, skulle det väl då vara imorgon mot ett lag som också förlorat allt i Slutspelsserien. Låt vara att Karlskoga fått med sig två poäng genom att förlora efter förlängning två gånger, men förlorat har dem. De har också släppt in lika mycket mål som Malmö men däremot gjort två mål mer. Det är alltså ett äkta jumbomöte som kommer utspela sig på isen i mörka och slitna Nobelhallen, vilket känns som en utmärkt scen för en så tragisk match. Två lag som varit i topp under säsongen, för att kollapsa när det roliga börjar.

Jag tänker inte sitta och orda något speciellt om matchen, det blir som det blir helt enkelt. Det hade varit bra för serien och mitt eget välmående om Malmö faktiskt kravlat sig upp ur gropen och gärna ha chans in i sista omgången även om det känns ganska långt bort. Oddsen talar FORTFARANDE i Malmöfavör vilket känns helt sinnessjukt i min bok. En sak till, Malmö Redhawks och Redhawks support bjuder på gratis resa och match imorgon för er som kan och vill följa laget in i kaklet. Läs mer om det på supporterklubbens hemsida.

Odds från Unibet
BIK Karlskoga - IF Malmö Redhawks

1: 2.80    X: 3.95    2: 2.15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics