måndag 16 mars 2015

IK Pantern gick på en rejäl mina.

Det är som bekant inte bara Malmö Redhawks som slåss om att få ta ett steg uppåt i seriesystemet. Samarbetspartnern IK Pantern slåss samtidigt om möjligheten att få spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Efter en meriterande övertidsseger uppe i Sundsvall i första omgången var det igår dags att bärga den första trepoängaren på hemmais mot Tingsryd. Men smålänningarna bjöd inför 411 åskådare Pantern på en rejäl käftsmäll. Det grönvita laget åkte hem med tre poäng efter att enkelt ha vunnit med 4-1. Inte alls ett resultat Pantern kan vara nöjda med, även om det framgått att Tingsryd gör en riktigt bra match.

Efter två omgångar ligger Pantern femma i serien där man måste bli sämst fyra för att ta klivet upp. Ganska intressant att Hockeyettans två bästa lag, Pantern och Sundsvall, nu ligger sist och näst sist. Dessa båda lag hade ett uppehåll på nästan en månad. Givetvis tappar man ohyggligt mycket matchtempo på så extremt lång tid och jag kan inte annat än tycka att det är ytterst märkligt att uppehållet får bli så långt. Nu står Pantern inför en ruskigt tuff uppgift härnäst. Södertälje på hemmais under onsdagen, samma dag som Malmö tar sig an Leksand i kvalet till SHL. Södertälje fick stryk av AIK i första matchen, men slog Sundsvall i går.

Att Pantern skulle lyckas rubba SSK känns ganska orealistiskt om jag skall vara ärlig. Men efter förlusten mot Tingsryd hade det varit oerhört viktigt. På förhand hade nog Pantern räknat med att gå rent hemma mot Västervik, Tingsryd och Sundsvall för att sen försöka knipa övriga poäng som behövs mot de samma på bortais. Visserligen är det tidigt i serien ännu, men nog känns det som att man nästan är tvungna att plocka tre i bortamötet mot Tingsryd nu? Personligen tycker jag att det är lite trist att det är samma speldag för Malmö och Pantern. Att se Södertälje skrinna in i Kirsebergs ishall hade varit en syn väl värd min tid. Jag återkommer framöver med ytterligare funderingar kring kvalet till Hockeyallsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics