fredag 6 mars 2015

Klockan klämtar för Malmö Redhawks, har man vad som krävs i år?

Ja mina vänner, livet går vidare trots Malmös hejbaberibainsats från igår och någonstans är det ändå dags att börja göra det man ska istället för att låta bli. Vad hade varit bättre än att göra det imorgon, på bortaplan, mot Vita Hästen? För Slutspelsserien går vidare och det "är bara" att glömma gårdagens debacle och göra saker bättre och rejälare imorgon. Det är inte så att det är några speciellt komplicerade saker Malmö måste bli bättre på. Ligga närmre sina motståndare, inte låta motståndare komma först på lösa puckar kring eget mål och INTE låta någon få promenera fritt i slottet. För defensivt var Malmö en smärre katastrof igår, endast Niko Hovinen såg till att man hade chans på poäng långt in i matchen. Jag har faktiskt svårt att se att laget har möjlighet att spela en så dålig match igen denna säsong, det känns teoretiskt omöjligt.

Malmö kommer till match utan Jeremias Augustin (avstängd imorgon också) och Jens Olsson (skadad) på backen och det gör så klart att övriga måste kliva fram rejält. Många backar hade en jobbig kväll igår, men en av dem som jag tyckte överraskade positivt var faktiskt Johan Björk som gjorde mycket väldigt rätt igår. Spelade enkelt och gjorde det svårt för motståndarna att komma runt och in på mål. Förhoppningsvis kan han upprepa ett bra spel imorgon. Nu känns det inte som att defensiven är den del som kommer behöva dra det tyngsta lasset mot Vita Hästen. Betydligt viktigare är antagligen att man kan borra sig igenom köttmuren hemmalaget lär ställa upp som vanligt. Kan man luckra upp den, bör det bli en ganska smärtfri seger. Men, vi vet att Malmö har stora problem med den typen av försvar så för mig finns det ingenting som är avgjort på något sätt.

Vita Hästen inledde med att ta en stark övertidsseger borta mot Mora igår, genom just bra defensivt jobb. Mora var spelmässigt ganska klart bättre, men fick inte den utdelning man vill ha samtidigt som Axel Brage gjorde en stormatch. Man kommer givetvis försöka rida vidare på detta och har som lag inte något att förlora utan allt att vinna. Man hade som målsättning att klara sig kvar i Hockeyallsvenskan och nu slåss man om kvalplatser till SHL. Att möta laget som skulle vinna Hockeyallsvenskan, misslyckats och dessutom fullständigt misslyckades med att spela sitt eget spel i första omgången av Slutspelsserien talar för Vita Hästen. Kan man hålla tätt och kanske ta ledningen, skulle jag nästan vilja påstå att ganska mycket talar för Vita Hästen. Även om ingen i Malmö säger det, syns det tydligt att man är skakade.

Igår skrev förra årets Malmöspelare Brian Ihnacak följande till Johan "Mr.Madhawk" Svensson på Twitter:
Det ligger mycket i det, det finns ingen trygghet eller säkerhet i laget. Spelare vet inte med vilka man ska spela nästa match, det finns ingen kemi på allvar. Givetvis försöker tränarna hitta rätt och känner sig tvungna att ändra. Men någonstans måste man våga lita på spelarna som faktiskt ska göra det på isen. Nu är det lite för sent att göra helt rätt dena säsong, men det är en bra lärdom inför kommande säsonger.

Oddsen talar, som vanligt, för Malmö. Frågan är om Malmö har vad som krävs för att leverera? Jag tror att det kan bli mycket nerver, mer än vad som är rimligt. Klockan klämtar onekligen, en förlust imorgon kan troligtvis bli ödesdiger för Malmö Redhawks denna fantastiska säsong. I morgon finns det plats för hjältar, vem eller vilka kliver fram och levererar?

Odds från Unibet
HC Vita Hästen - IF Malmö Redhawks

1: 3.85    X: 4.10    2: 1.75

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics