fredag 27 mars 2015

Kungen återvänder, ny version av EHM på gång.

Om ni liksom jag njöt av att spela EHM (Eastside Hockey Manager) i början av 2000-talet och sörjde när det lades på is. I så fall kan ni hoppa upp ur er dvala och börja få upp lite puls igen. Om ni inte vet vad jag pratar om, är EHM samma sak som Football Manager fast ishockey istället för fotboll. Vet ni fortfarande inte vad jag pratar om, är ni nog inte den typen av människa som spelar datorspel helt enkelt. Igår släpptes Eastside Hockey Manager som en early access på Steam. Vi kan alltså se fram emot en ny version, åtta år efter att serien lades på is. Priset att hoppa på nu, innan det är helt klart för släpp, är ca 112 kr (omvandlas från Euro) och det priset gäller fram tills den 9 april.


Förra året kom ett nytt hockeymanagerspel ut som kanske några av er testat, Franchise Hockey Manager. Det hade viss potential, men det var fullständigt genomlusat med buggar och blev rejält spelbart först flera månader efter släpp. Bolaget bakom det spelet jobbar dock på en, enligt egen utsago, kraftigt förbättrad uppföljare. Om det blir som de säger, kan det bli en intressant kamp om toppen på hockeymanagertronen mellan den återvändande kungen EHM och uppstickaren. Klart är att denna version av EHM inte har några licenser, så ligor och spelare har påhittade namn. Men det är inget problem, det finns en stor community som fixar med loggor, rosters osv. Rean nu kan man ladda hem och se till att det blir rätt i spelet.

Jag kommer, som gammal EHM-fanatiker, givetvis hoppa på early access omgående och återkommer med fler personliga tankar när jag testat ett tag. Gm games har testat EHM:EAE och deras åsikter kan ni läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics