tisdag 17 mars 2015

Leksand kommer till Malmö för att bryta tillbaka serven.

Min fråga inför första mötet mellan Leksand och Malmö var om Malmö skulle kunna skrälla uppe i Leksand? Visst kunde man det och det var dessutom en rättvis seger, även om vi i ärlighetens namn skall erkänna att det krävdes en del tur. Ramverket bakom Niko Hovinen och två missade öppna mål från hemmalaget hjälpte till i allra högsta grad. Men det viktiga är inte hur många målchanser lagen bränner, utan som alltid hur många mål man verkligen gör. Malmö gjorde ett mer än Leksand och det räckte gott och väl.

Vi kan anta att Leksand kommer vara duktigt revanschsugna och kommer göra allt för att bryta tillbaka serven, om ni ursäktar tennisspråket. Vi såg redan i förra matchen att det finns rejäl spets i laget offensivt sett och att ha boxplay mot dalmasarna var ingen angenäm upplevelse. I första matchen tyckte jag att Leksand var väldigt givmilda defensivt sett, istället för att pressa anstormande Malmöspelare backade de ifrån med sina backar. Jag tror inte att Leksand kan fortsätta så om de har tänkt sig en fortsatt existens i SHL. Att ge tid åt Malmös forwards är ungefär det sämsta man kan göra. Jag gissar därför att Leksand i morgon kommer vara mer samlade och stå upp bättre, annars ligger nog 0-2 i matcher nära till hands.

Malmö ska vara mycket nöjda med sitt offensiva arbete uppe i Leksand, även det vitblåa laget hade flyt med ramverket bakom Oscar Alsenfelt om vi säger så. Malmö spelade helt ok i egen zon på det stora hela och var beredda att offra sig stenhårt för att täcka skott och hjälpa Hovinen. Men stundtals var det också hönsgård och det tror jag inte att man har råd med. Förhoppningsvis har man nu när man känt på motståndet, kunnat justera och rätta till det som inte såg bra ut. Viktigt för hemmalaget är också att minnas att pressen är ganska stor på Leksand att vinna i morgon. Malmö ska givetvis utnyttja detta faktum. Känslan är att rädslan för förlust hos bortalaget, kommer vara ganska stor. Det brukar visa sig på isen och Malmö bör inte ha någon rädsla för någonting. Viket de inte heller hade i första mötet.

Just i skrivande stund är 7328 biljetter sålda till matchen. Det känns inte helt smickrande att det finns så pass många lediga stolar ett drygt dygn innan match. Den största matchen som spelats i Malmö arena sedan förra vårens kvalserie skall givetvis i det närmaste vara fullsatt. Tråkigt, men om de som är på plats håller samma låda som i förra hemmamatchen mot Mora kan det kvitta. En av de bästa läktarinsatserna på väldigt, väldigt länge. Publiken bar fram Malmö och lättade därmed betydligt på den börda som låg på lagets axlar. Förhoppningsvis kan vi få en repris på det imorgon. Har du inte biljett, köps de lämpligast på Ticnet i förväg för att slippa köande vid arenan.

Malmös första meriterande seger har gjort dem till favorit att knipa segern även i morgon hos oddssättarna. Jämna odds men de speglar ganska bra hur det kändes i första matchen. Känslan är att detta blir en jämn matchserie där tillfälligheter kommer avgöra åt ena eller andra hållet. Återstår att se om morgondagens match förändrar den synen på serien.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Leksands IF

1: 2.30    X: 3.95    2: 2.60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics