onsdag 11 mars 2015

Malmö vann, säsongen lever otroligt nog in i kaklet!

BIK Karlskoga vs IF Malmö Redhawks 2-3 e.str
Slutspelsserien 4:5

Två lag som förlorat allt och var tvungna att vinna, upplagt för KRIG och det började faktiskt redan under värmningen då följande tweet kom från Johan "MrMadhawk" Svensson:
När matchen väl började på allvar blev det en snäll och nervös ångestmatch som man kunde förvänta sig. Karlskoga tog tag i taktpinnen inledningsvis, men gav ganska omgående bort den till Malmö som i stora drag behöll den tills det återstod en minut av perioden. Men de rejäla lägena resulterade inte för något av lagen, Joel Gistedt hade dock betydligt mer att ägna sig åt på sitt kontor än vad Niko Hovinen hade på sitt. Ganska bra skottäckning från Malmö också skall det sägas, något som gjorde att endast 2 skott nådde fram till Malmös bur under första 20 minuterna. Det där heta från värmningen, fanns inte alls att notera under matchens inledande period som inte innehöll några utvisningar alls vilket får betecknas som ovanligt i Karlskoga. Skulle något av lagen kunna bjuda på någon hockey värd att tala om i andra perioden, i denna måstematch?

Andraperioden blir ett tragiskt bevis på exakt hur ineffektivt och självförtroendelöst ishockeylag Malmö är just nu. Perioden inleds ungefär som den första, med böljande spel där inget lag kan ta tag i det. Men 4 minuter och 29 sekunder in börjar vad som borde gett Malmö tre poäng, om inte om fanns. Karlskoga drar på sig en tvåa och Malmö spelar ganska bra powerplay utan att få in pucken. Efter 5:52 åker Karlskoga på ett matchstraff. 37 sekunder i 5/3 passerar utan resultat. Efter 3 minuter och 9 sekunder gör Mathias Tjärnqvist mål för Malmö som får fortsätta med powerplay tack vare matchstraffet. Ytterligare 2 minuter och 22 sekunder passerar utan resultat när Karlskoga åker på en 2+2 för hög klubba. Ytterligare 52 sekunder i 5/3 passerar och därefter 3 minuter och 8 sekunder utan att Malmö lyckas göra mål. Ni förstår själva, kan man bara göra ett ynka mål när man spelar powerplay konstant i 9 minuter och 31 sekunder är det inte mycket med självförtroendet. Efter denna flopp offensivt sett kommer Karlskoga in och kör. De bränner en straff under en avvaktande utvisning på Malmö och i det efterföljande powerplayspelet tar det Värmlänningarna 19 sekunder att bomba in 1-1. Som en fet spark i ansiktet på Malmö givetvis. Drygt en halv minut senare är det dags för Fabian Brunnström att dra på sig sin andra raka utvisning, ett boxplay Malmö överlever in andra perioden. Men, drygt en minut återstod i tredje. Vibbarna var INTE positiva för Malmö om vi säger så.

Malmö städar av boxplay, men bara sju sekunder efter att man blivit fulltaliga får Karksoga ett friläge och sätter 2-1. Personligen kände jag då att Malmö skulle falla ihop som man gjort här i Slutspelsserien. När dessutom Karlskoga får powerplay igen ser jag framför mig 3-1 och godnatt, istället snor Henrik Hetta pucken och hittar Eric Himelfarb som kvitterar matchen i friläge. Tja, kan man inte göra mål i spel 5/5 eller powerplay får man väl utnyttja boxplay. Huvudsaken att pucken går in. Knappa halvminuten senare gör Hovinen en galen räddning när Karlskoga har öppet mål och håller Malmö kvar i likaläge. Hovinen fixar även en tvåetta innan nästa Malmöspelare får uppsöka botbänken, detta boxplay spelar Malmö som vi vant oss under säsongen och städar av det lätt. Malmö har fina lägen i periodens sista åtta minuter, man det är fullständigt omöjligt att göra mål i spel 5/5. Matchen går till förlängning och det lag som tog extrapinnen skulle fortsatt ha chans på fredag, det andra skulle vara helt borta. Hetaste målchansen under övertiden har hemmalaget, men även Malmö har sina lägen. Dock kändes det fullt rimligt att dessa båda jumbolag skulle behöva skiljas åt med straffar. Och hör och häpna folket, Malmö KAN fortfarande vinna. I straffläggningen gör nämligen Jens Jakobs och matchvinnaren Tony Romano mål, samtidigt som Hovinen bara släpper en puck förbi sig.

Detta innebär mina damer och herrar att tabellen ser ut så här inför fredagens ödesomgång.

  1. Bandyklubben 11p +6
  2. Vita Hästen 9p +3
  3. Björklöven 7p +3
  4. Mora 6p +/-0
  5. Malmö 5p -6
  6. Karlskoga 4p -6
Detta innebär i sin tur att Malmö (om man inte tar in 10 plusmål på Löven, då kan två poäng räcka) MÅSTE ta tre poäng på fredag mot Mora. Gör man det landar man på 8 poäng och passerar Björklöven OM redan kvalklara Bandyklubben slår Umeålaget i Ängelholm. Japp, Malmö behöver hjälp av lillasyster och bara det gör den sista omgången fullständigt lysande regisserad. Jag tror dock att vi kan få den hjälpen, för Hästen lär slå avsågade Karlskoga lätt på hemmais och Bandy lär hellre vilja möta Västerås än Modo.

Oavsett så är det så att Malmös ABSOLUT viktigaste match för säsongen kommer utspela sig på fredag, den 13:e givetvis. Det MÅSTE vara Alfred Hitchcock som från sin regissörsstol på andra sidan fixat detta! Jag uppmanar ALLA med Malmösympatier att vallfärda till Malmö arena på fredag och göra det man kräver av laget. Ge allt man har i sina lungor från läktaren för att försöka få vårt sargade lag att göra en mirakulös comeback. ALLA SKA DIT! Vi ska kunna säga att vi gav laget en chans, vi gjorde vad vi kunde för att vara den sjätte utespelaren. Köp biljetter till er själva, familjen och vänner. Ta med alla! För hur sjukt det än låter, så lever säsongen i allra högsta grad. Vem kan INTE älska ishockey?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics