måndag 23 mars 2015

Match fyra väntar, dags för Malmö att kvittera matchserien.

Fjärde matchen i dramat mellan Malmö och Leksand stundar. En serie som i tre av tre matcher avgjorts med uddamålet. Senaste matchen var speciell på det viset att Leksand kunde gå upp till 4-0 med tur och skicklighet, innan Malmö tryckte plattan i mattan och kom upp till 4-3 innan slutsignalen. Det var nog både Malmös desperation och ett tunt Leksandslag som möjliggjorde upphämtningen skulle jag säga. Morgondagens drabbning är första matchen då ett lag har möjlighet att skaffa sig matchboll. Leksand går upp till 3-1 i matcher vid seger och kan då stänga säsongen på hemmabana. För Malmö gäller det att se till att det inte händer och istället kvittera serien.

Malmö gjorde egentligen inte en dålig match sist, men inte heller bra nog för att slå Leksand. Visserligen körde man fullständigt över dalmasarna när man väl drog upp tempot, men det var nog som sagt också med hjälp av Leksands då väldigt tunna trupp. Nils Andersson spelade matchen med penicillin i kroppen och hade det ganska kämpigt enligt egen utsago, förhoppningsvis är han bättre imorgon då hans spets är ytterst viktig. Det verkar som att Johan Björk kan återkomma i laguppställningen imorgon också, vilket hade varit nyttigt. Ju bredare bänk att rulla på, desto bättre. Malmö måste försöka komma ut med mycket högre fart än senast och behålla den matchen igenom, då behövs det också mycket folk att rulla på. Det är endast genom fart Malmö kan skaka Leksand, som i lägre speltempo kan kontrollera matchen och det vill vi inte. Hur man än vänder och vrider på det, är Leksand ett skickligare lag än Malmö och framför allt i för deras backar hanterbar hastighet. Utvisningar är fortsatt en dålig idé, även om man nollade Leksands powerplay i förra matchen.

Leksand å sin sida vill säkert kontrollera och stänga ner Malmös snabba omställningar. Något man lyckades ganska väl med i två och en halv period senast och då kunde man också långsamt men säkert dra ifrån. Den största frågan för Leksand är vika som kan spela imorgon? Senaste matchen saknades flera tongivande spelare och ytterligare försvann under matchen. Helt säkert är i varje fall att Toni Kähkönen är avstängd även i morgon. Helt säkert är också att Leksand garanterat kommer gå in för att ta matchserien till matchboll.

Enligt oddsen är Malmö knappa favoriter till att ta sin första hemmaseger imorgon. Jag tycker också att det finns goda möjligheter till det. Inte minst med avslutningen av förra matchen i klart minne. Hittills har matcherna startat lite som den senaste slutade och blir det samma i morgon, ja då blir det åka av för Leksands IF inledningsvis. Oavsett vilket tycker jag att vi ska se till att fylla upp Malmö arena så mycket som möjligt. Dels för att så många som möjligt ska kunna stötta Malmö, men också för att det så klart finns en risk att det är säsongens sista hemmamatch. Just i skrivande stund är bara 6622 biljetter sålda, mycket mer än så ska det så klart bli. Biljetter köpes lämpligast via Ticnet här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Leksands IF

1: 2.40    X: 3.75    2: 2.55

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics