lördag 7 mars 2015

Nu kommer det krävas ett mirakel Malmö, ett stort mirakel.

HC Vita Hästen vs IF Malmö Redhawks 3-1
Slutspelsserien 2:5

Som vanligt när Vita Hästen står på isen denna säsong riskerar det att bli fantastiskt dåliga matcher och så blev det även första perioden i detta sista möte lagen emellan, denna säsong. Malmö kommer in och spelar ishockey, Vita Hästen kommer in och gör allt för att Malmö inte skall kunna spela ishockey. Matchens första kvart präglas av oändligt med tid för Malmö med puck, snurrandes i offensiv zon. Magnus Häggström har en puck i stolpen och allt detta bröts av med enstaka kontringar som för all del blev alldeles för farliga för att vara acceptabelt. Malmö spelar två powerplay med ett antal målchanser som resultat, men Vita Hästen och Axel Brage står pall med tur och skicklighet. Malmö drar på sig en tvåa i slutskedet av perioden och här är det Niko Hovinen som förhindrar ledning för hemmalaget genom en helt omöjlig räddning. Kändes faktiskt ovärdigt att han skulle sättas på ett sådant prov, men jag är glad att vi har honom där i kassen. Ja, Malmö har en puck i mål också efter självmål men det dömdes bort eftersom Björn Svensson befann sig i målgården. Till andra perioden önskade jag mig aningen bättre defensiv från Malmö samt mål i klasar givetvis.

Men så blir det inte, Malmö blir inte bättre defensivt och passar även på att sänka sig offensivt. Som lök på laxen ger dessutom stackars Johan Ivarsson bort ett ledningsmål för hemmalaget, ett juniormisstag om ni ursäktar. Malmö har givetvis chanser men har på tok för svårt att ta sig igenom Vita Hästens defensiv. Vad som är än värre, är att Johan Häll på något sätt lyckas hitta två Malmöutvisningar och missa ungefär lika många på hemmalaget. Ska inte gnälla för mycket på det dock då utvisningarna Malmö fick var korrekta, att domaren missat de andra är sådant som händer konstant i denna serie. Malmö får skylla sig själva att man inte leder matchen efter fyrtio minuter, det är inte Vita Hästen som gör det bra utan det är Malmö som gör det för dåligt helt enkelt. Svårt att gnälla på ett lag som Hästen också, de gör det kanonbra efter sina förutsättningar. Det är fruktansvärt dålig ishockey, men vad ska man göra om man inte har råd ha ett bättre lag? Bäst i Malmö efter två perioder är tveklöst Hovinen, bara att gratulera det lag som kan knyta honom till sig nästa säsong. Malmös säsong hängde här i en ytterst tunn tråd. Spelarna såg mer besvärade än lyckliga ut, ett dåligt tecken när det skall vara som roligast på säsongen

Mycket riktigt blev det inte heller bättre. Istället kan hemmalaget göra både 2-0 och sen 3-0 i powerplay och det är nästan lite farsartat. Björn Svensson reducerar till 1-3 med mindre än minuten kvar, vilket var Malmös första mål på fyra perioder. Jag vill inte såga Malmö, för Vita Hästen med ledning är bevisat svårslagna som vi fått lära oss. Det krävas att man tar ledningen, sen är de ganska lättspelade då de inte alls har varken kunnande eller talang för att föra några matcher. Vad de däremot har är en oupphörlig vilja att döda hockeymatcher, att riva sönder motståndarnas offensiv och samtidigt vara med på kontringar. De lyckas fullt ut ikväll också och slår Malmö för tredje gången denna säsong. Man har släppt in minst mål av samtliga lag efter två omgångar och slåss nu på allvar om en plats i SHL-kvalet. Malmö å sin sida, är givetvis ett lag i upplösning. Samtliga vet att man har misslyckats fullständigt och det syns. Det finns ingen tro på vad man sysslar med och när man får stryk med 1-3 och Hovinen är överlägset bäst i laget, då vet man hur illa det är.

Så, Malmös säsong är i praktiken över. Den är dock inte över och större under har skett i världshistorian, men absolut ingenting tyder på att man vänder detta. Malmö har tre matcher kvar att spela, samtliga måste vinnas. Vi kan nog räkna med att folket i Malmö inte alls kommer ställa upp på laget, så man kommer inte bara behöva besegra sig själva samt motståndaren. Man måste dessutom vinna förtroendet från de egna fansen och det tror jag inte många lag är mäktiga, framför allt inte detta Malmölag. Det gör ont i hjärtat, inte bara för min skull utan också för spelarna som känner att man tappat allt och står kvar med ingenting. Samtidigt har jag varit med så länge att jag inte kan gnälla allt för mycket. Även om säsongen runnit mitt lag ur händerna, har jag sett säsonger så mycket sämre än denna. Vi kan gå tillbaka till "Stenbeck-säsongen" då man hade ett mycket bättre lag och spelade ännu sämre. Det kommer ett bokslut, när säsongen är över på riktigt. Det kanske inte blir jättemuntert, men det tar vi då.

På måndag är det ny match och det finns ingen anledning att lägga sig ner och dö, ikväll räcker inte Malmö till trots att man äger pucken. Vill Malmö spela vidare, får man antagligen helt överge det spelsystem man vill spela. Laget har absolut inte det som krävs för att spela det längre. Enklast för tränarna hade varit att låta spelarna bestämma helt själva hur de vill ha det. Biljetter till Malmös absolut sista chans att förlänga säsongen finns här. Har just DU för avsikt att INTE stötta och försöka rädda den sjunkande skutan, då stannar du hemma tycker jag. Det finns under inga omständigheter plats för gnäll från läktaren nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics