onsdag 4 mars 2015

Säsongens sista och viktigaste derby stundar!

Efter några välbehövliga dagar av vila och träning är det nu dags för Malmö att inleda slutspurten på säsongen. Den otvivelaktigt absolut viktigaste delen av säsongen och antagligen den viktigaste säsongsavslutningen på år framöver. Även om jag är ganska övertygad om att Malmö förr eller senare få kliva in på större scen än Hockeyallsvenskans, kan det nog dröja ett tag om man inte tar steget nu. Fantastiskt och underbart nog inleds denna mäktiga uppgift för laget med ett möte med lillasyster från Skånes avkrokar, bandyklubben från Ängelholm. Så någon brist på entusiasm och jävlar anamma kan det inte bli frågan om när Slutspelsserien inleds imorgon.

Malmö avslutade serien med två raka segrar och borde därmed ha åtminstone bitvis god känsla inför allvaret. Dessvärre blev defensivgiganten Jeremias Augustin avstängd för sin huvudtackling i matchen mot AIK och missar både mötet med bandy samt Vita Hästen på lördag. Dessutom finns det lite småskavanker, som sig bör vid denna tid på säsongen, men om inget händer bör övriga kunna spela imorgon. Niko Hovinen kommer givetvis vakta målet och nästan ganska givet kommer Yanick Lehoux fortsätta vakta läktaren om inget uppseendeväckande händer. Malmö har ett massivt övertag på bandyklubben under säsongen, tre av fyra segrar med målskillnaden 11-8 vilket givetvis inte betyder ett dugg imorgon. Vill man vara lite kritisk var Malmös övertag i seriespelet egentligen allt för litet, faktiskt. Bandyklubben må vara ett ganska bra lag, men borde inte alls kunna bjuda Malmö något större motstånd över tid denna säsong. Men, derby är derby och allt kan som vanligt hända. Malmö ska bara hålla sig kalla, spela sitt spel och inte bry sig om att bortalaget kommer försöka störa och ställa till jävulskap. Malmö skall bara mala på, oförtrutet.

Bandyklubben hade en svajig avslutning på serien där man blandade  rejäla insatser som 8-0 hemma mot Asplöven med pinsamma bottennapp som 2-6 hemma mot Vita Hästen. Vi kan dock vara 100% säkra på att de kommer vara mentalt och känslomässigt på plats imorgon och inget hellre vill än att återupprepa förra säsongen. Då var Malmö bättre i seriespelet, men åkte på två raka och förnedrande förluster i Kvalserien. Både spelare, ledare och anhang till bandyklubben drömmer givetvis våta drömmar om att göra samma sak denna säsong. En seger mot Malmö är det närmaste ett SM-guld bandyklubben någonsin kommer att komma, så man kan förstå dem (typ). Bandyklubben har faktiskt en bra eller bitvis mycket bra uppsättning forwards och en riktigt bra målvakt. Vad man däremot inte har, är backar av någon högre rang. Andreas Lilja är kvalitetsmässigt en knapp medelmåtta i Hockeyallsvenskan idag, men antagligen guld värd i båset och omklädningsrummet med sin attityd. Bröderna Almen Bibic och Alen Bibic är också kvalitetsmässigt långt under medel, men besitter också de en inställning och vilja som gör sig bra i en kämpande defensiv. De passar in i det spel bandyklubben spelar idag och kommer garanterat göra allt som finns i deras makt för att göra säsongens absolut sista derby till en mardröm för Malmö.

Självfallet är Malmö stora favoriter både imorgon och i Slutspelsserien som helhet. Malmö skulle vinna serien och slå ut bandyklubben i finalen i tre raka. Malmö nådde inte hela vägen fram och bandyklubben var inte i närheten av någon final. Nu möts lagen istället en ende gång till denna mäktiga säsong. Det viktigaste mötet givetvis, utan någon som helst tvekan. Vinner Malmö imorgon har man tagit ett massivt grepp om serien direkt med sina 6 poäng. Förlorar man, blir det till att jaga, jaga, jaga och mycket mer nerver än vad som borde vara fallet. Så derbyt är en absolut nyckelmatch, för båda lagen men främst för favorittyngda Malmö. Det finns inte plats för någon bekvämlighetsflagg imorgon. Inte utrymme för långsamma och märkliga beslut i egen zon, ja jag tittar skarpt på Jens Olsson, Johan Björk, Stefan Warg och David Liffiton. Enkelt, snabbt och INTE tro att man är flera nivåer över motståndet, för så är det inte. Inte ens i närheten faktiskt.

Oddsen talar samma språk som förutsättningarna, Malmö kommer vinna matchen. Men, jag säger det igen. Derby är derby och precis allt som kan hända, händer också allt för ofta i denna typ av matcher. Tyvärr kommer matchen inte heller vara fullsatt, vilket så klart är aningen pinsamt för både klubben och staden Malmö. När det är dags för ett VIKTIGT derby, då kommer inte folket. Mycket märkligt givetvis, men det finns säkert en del människor i staden som inte är fullt på det klara med att Malmö inte på något sätt har spelat klart bara för att man missade finalen. Just i detta nu säger siffrorna att 7169 biljetter sålts, så det finns MASSOR att köpa. Har du möjlighet att gå men inte har någon, är det bara in och köpa här. Köp åt dig själv, åt din familj, åt dina vänner och kollegor! Inget pipande, inget gnällande. Var dryga, se bara Malmö, var fullständigt enögda! STÖTTA NU MALMÖ, VAR DEN SJÄTTE UTESPELAREN!!!

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Rögle Bandyklubb

1: 1.75    X: 4.10    2: 3.85

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics