lördag 28 mars 2015

SHL, Hockeyallsvenskan och lite damhockey.

Sitter just nu och tittar på Skellefteå AIK mot Linköpings HC (har i stort sett inte sett någon SHL-match under säsongen) och kan inte låta bli att imponeras. Jag tycker att Leksand håller hygglig SHL-nivå trots att de slutade näst sist. Men herregud vilket spel framför allt Skellefteå men också Linköping behärskar, de får Leksand att se ut som glada amatörer i jämförelse. Snabba ben, snabba tankar och snabba passningar. Jag har själv tyckt att Malmö spelat ganska bra stundtals under säsongen och funderat hur pass det spelet stått sig i SHL. Skulle Malmö kastats ut mot något av dessa två lag, hade man blivit fullständigt mosade det känner jag mig tämligen säker på. Visst skulle en del spelare i Malmö absolut passa in och fixa SHL-spel, men det finns minst lika många som under inga som helst omständigheter fixat det. Skillnaden mellan Malmö och Leksand må vara marginell med viss fördel Leksand. Men skillnaden mellan Malmö och toppen i SHL är oerhörd, mycket större än jag trodde. Skulle man ta sig upp, väntar ett oerhört jobb med att bygga ett lag som skulle fixa 50+ omgångar utan att bli slagpåse i SHL. Skulle Malmö bli kvar i HockeyAllsvenskan med fortsatt ambition att kliva uppåt, ja då måste man antagligen bygga ett betydligt starkare lag än man gjort i år. Ytterst tveksamt om de pengarna kommer finnas om jag skall vara ärlig. Oavsett, blir det en mycket spännande sommar.

---

Kvalet till HockeyAllsvenskan rullade vidare idag och Pantern tog en vad jag tror helt nödvändig seger mot Tingsryd. Pantern hade 3-0 men tappade till 3-3 på drygt tre och en halv minut. Man kunde göra 4-3 i tredje och hålla ut. Dessvärre gick inte resultatet i Sundsvall-AIK med Malmölaget, AIK åkte på en oväntad förlust uppe i Sundsvall. AIK är i teorin klara för fortsatt spel i HockeyAllsvenskan, men kommer garanterat gå för att ta de tre poäng man behöver för att bli det i praktiken också i nästa omgång. Nästa omgång kommer de till Malmö och Pantern måste utan tvekan göra säsongens match för att vinna det mötet. 19:00, Kirsebergs ishall på tisdag alltså. Kan vara en match väl värd att besöka.
Tabellen efter 7 av 10 omgångar.
Ska jag ge mig på en tippning av återstående matcher? Ja det ska jag! Så här tror jag:

Omgång 8:
Västervik - Sundsvall 1
Pantern - AIK 2
Tingsryd - SSK 1

Omgång 9:
AIK - Tingsryd X (bonus AIK)
Sundsvall - SSK 2
Pantern - Västervik 1

Omgång 10:
Västervik - AIK 1
Tingsryd - Sundsvall 1
SSK - Pantern 1

Det skulle ge en sluttabell som följer:

AIK 21
Tingsryd 17
Västervik 15
Pantern 14
-----------------
SSK 13
Sundsvall 10

Min spåkula säger alltså att det blir minst ett Malmölag i Hockeyallsvenskan, samt inget Södertälje. Om exakt en vecka vet vi hur pass välstämd min spåkula är.

---

Kan inte låta bli att nämna VM för damer som börjat i Malmö nu. Sverige lyckades med bedriften att förlora mot nykomlingen Japan på Malmö Isstadion. 3-4 efter straffar var garanterat inte den start Leif Boork hade tänkt sig. Dåligt med folk var det också vad jag förstår. Nå ja, en dålig start behöver inte betyda en dålig turnéring.

---

Sist en påminnelse till er som inte skaffat biljett till säsongens match i Malmö på måndag. Nu är 9876 biljetter sålda, kom igen och fyll arenan och var den sjätte utespelaren. Ingen ska kunna säga att vi inte gav allt för att hjälpa Mif åtminstone. Biljetter här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics