torsdag 26 mars 2015

Vilket lag skaffar sig första matchbollen imorgon?

Nu har Malmö och Leksand känt på varandra och växlat segrar både hemma och borta i fyra matcher. Viktiga matcher så klart, men det är ändå nu det ska avgöras. Efter matchen imorgon kväll uppe i Leksand kommer ett av lagen ha matchboll och därmed satt det andra laget under rejäl press. Det är nu det kommer visa sig vilket av lagen som har bäst nerver. Vilka som kan hålla sig kalla och göra det som skall göras utan att bjuda motståndaren på fördelar. Vi som följer Malmö vet att det varit lite si och så med uppträdandet under press. Men i den match som hittills varit tuffast för Malmö, mot Mora i sista omgången av Slutspelsserien, lyckades man göra det man skulle. Hur Leksand uppträtt under press tidigare under säsongen har jag överhuvudtaget ingen aning om, har ärligt talat inte följt SHL nära nog för att veta.

Malmö gjorde en fullständigt lysande förstaperiod sist, för att sedan falla tillbaka rejält i andra och slutligen en ganska kontrollerad tredjeperiod. Hela tiden måste vi ändå minnas att Leksand är ett SHL-lag. Deras högstanivå är tveklöst högre än Malmös, nyckeln för Malmö är alltså att jobba ännu hårdare än dalmasarna för att inte ge dem den tid de behöver för att vara riktigt bra. När Leksand är riktigt bra, har Malmö enorma problem att freda sig mot dem. De spelar snabbt och med oftast precisa passningar. När Malmö jobbar röven av sig och pressar Leksand över hela banan, det är då det är fördel Malmö. Tyvärr är det oerhört svårt att spela det spelet i 60 minuter eller mer, det är alltså ytterst viktigt att Malmö får med sig utdelning när man väl spelar med sitt högsta tryck. Det finns frågetecken i truppen, Tobias Ericsson missade förra matchen och det är mycket osäkert om han kommer med. David Liffiton fick avbryta förra matchen och är lika osäker. Det kan alltså bli ett Malmö med tunn backlinje imorgon. Troligtvis får då Mads Larsen åka med som sjundeback.

Man får ändå säga att Leksand pressade Malmö hårt i förra matchen, inte minst med tanke på vilka spelare man saknade. Man spelade utan nästan hela sin spets och kunde ändå pressa Malmö. Imorgon får man åtminstone tillbaka Toni Kähkönen efter sin avstängning, men det kommer troligtvis fler tillbaka och då blir Leksand givetvis än farligare när de får ha puck i Malmös zon. Vi kan, oavsett vilka som spelar i det vitblå laget, vara säkra på att de kommer försöka gå på knock och smasha till sig första matchbollen. Oscar Alsenfelt kommer fortsatt vara ytterst viktig, senast var det länge han som gav Leksand chansen att hålla målmässigt jämna steg med Malmö. En fråga man också kan ställa sig, kan lagen mötas utan att det blir något självmål? Hittills har svaret på den frågan varit absolut inte.

Leksand är ganska klara favoriter enligt oddssättarna och det är som vanligt fullt rimligt. De är ett aningen bättre lag och bör kunna visa och omsätta det på hemmaplan igen. Men, när Malmö är som bäst är det oerhört tufft för Leksand att hänga med. Allt beror på hur mycket och hur länge Malmö orkar hålla uppe tempot på isen. Jag hoppas att Malmö kan skrällvinna och sätta en massiv press på Leksand inför matchen i Malmö på måndag. Apropå den matchen, skaffa er biljett så fort ni kan. De säljer som smör i solsken! 7632 biljetter är sålda i skrivande stund (åtta timmar senare var 8446 biljetter sålda) med drygt fyra dagar till match. Malmös sista hemmamatch för säsongen och oavsett hur det går imorgon, också den viktigaste. Köp biljetter här!
http://clk.tradedoubler.com/click?p=81376&a=2457032&g=17810842&url=http://www.ticnet.se/event/malmo-redhawks-leksand-biljetter/322949?language=sv-se

Odds från Unibet
Leksands IF - IF Malmö Redhawks

1: 1.95    X: 3.80    2: 3.35

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics