torsdag 12 mars 2015

Vinna eller försvinna för båda lagen i morgon.

Mycket hinner hända på två dygn, från en känsla av total hopplöshet till att känna en liten men dock strimma av hopp. Det är som man säger, hoppet är det sista som lämnar människan vilket känns extra tydligt och sant just nu. Vi måste minnas att Malmö igår mötte ett annat lag med usel form och segern satt oerhört långt inne trots sjukt antal matchbollar i andra perioden. Så att Malmö skulle komma in som ett nytt lag imorgon, det tror jag inte en sekund på. Däremot hopas jag lite lätt att Malmö nu med SHL-kval inom räckhåll och absolut ingen morgondag vid förlust, kan släppa lös vilddjuren inom sig och ge Mora ett litet helvete. Nu finns det verkligen ingen anledning att fegspela, även om man givetvis skall vara noggranna i spelet utan puck. Seger eller dö, det är så det ser ut för Malmö OCH Mora imorgon. Mysiga förutsättningar!

Malmös form är inte mycket att orda om, man har gjort en dålig Slutspelsserie hittills även om gårdagen var ett fall framåt. Tack vare att man gjorde en ganska bra säsong i Hockeyallsvenskan har man chansen eftersom man hade tre poäng med sig in i Slutspelsserien. Förutsättningarna är som sagt enkla för hemmalaget, vinn eller försvinn. Vinner man kan man försvinna ändå, om exempelvis Bandyklubben skulle torska hemma mot Björklöven. Det finns en viss risk (eller chans, beroende på hur man ser det) att David Liffiton inte spelar efter hans enda insats på isen igår. Det tror jag dock inte innebär något negativt för Malmö, man spelade hela matchen med honom som bänkvärmare igår och kan givetvis göra det imorgon också.

Mora å sin sida har inte haft marginalerna på sin sida i Slutspelsserien heller. Man har tagit tre matcher till förlängning och förlorat alla, men har också en klar seger mot Karlskoga på bortaplan. Mora lyckades alltså där Malmö misslyckades och det klart med 3-0. Mora har dessutom fem spelare på topp tio i Slutspelsseriens poängliga, Malmö har ingen i närheten. Det är bara Mattias Persson som gjort mer än ett poäng med sina två assist. Så att Mora har spets råder det ingen tvekan om. Man kommer dessutom från en bra hemmamatch där man vände både 0-2 och 2-3 mot bandyklubben för att ta matchen till förlängning. Visserligen förlorade man där, men starkt att vända och få med sig poäng.

Det är nu viktigare än på mycket länge att vi sluter upp kring vår sargade klubb. Vi måste göra vad vi kan för att störa Mora och stötta Malmö. Har ni inte redan, tycker jag att ni ska skaffa er plats i templet nu. Vad hade varit ett bättre sätt att tillbringa fredagskvällen frågar jag mig? Biljetter som alltid hos Ticnet!

Oddsen är oväsentliga för mig, men för er som spelar redovisar jag dem här. Jag kommer inte spela på denna match, vågar helt enkelt inte. När det är all in, blir jag mer skrockfull än vad som är hälsosamt måste jag erkänna.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Mora IK

1: 1.75    X: 4.60    2: 3.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics